X

Orban vrea să prelungească starea de urgenţă în Ungaria

Orban vrea să prelungească starea de urgenţă în Ungaria

Astfel, starea de urgenţă ar putea rămâne în vigoare până pe 18 mai 2025.

Guvernul Orbán are în vedere pelungirea cu şase luni a stării de urgenţă în urma războiului din Ucraina, transmite Telex, referindu-se la propunerea supusă consultării sociale. Potrivit propunerii, starea de urgenţă ar putea rămâne în vigoare pentru încă 180 de zile, respectiv până pe 18 mai 2025, scrie NÉPSZAVA, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli ‘top secret’ – Stiripesurse.md

Conform motivării, “războiul ruso-ucrainean a dus la o situație umanitară nemaivăzută din cel de-al Doilea Război Mondial”, care a modificat și situația economică europeană, iar pentru gestionarea acestor probleme sunt necesare “răspunsuri naționale eficiente și rapide”.

Orban vrea să prelungească starea de urgenţă în Ungaria

“Pentru a ne asigura că sunt disponibile toate mijloacele necesare pentru a ajuta, sprijini și găzdui pe cei care fug din calea războiului, precum și pentru a preveni efectele economice nocive care apar, pentru a atenua consecințele și pentru a se asigura că țara va lăsa în urma sa cât mai repede consecințele dăunătoare ale războiul, Guvernul propune prelungirea stării de urgență cu încă 180 de zile”, se arată în textul propunerii.

Ziarul “Népszava” aminteşte că din martie 2020, situațiile de criză și situațiile de urgență au alternat în Ungaria. Recent a fost prelungită din nou, de exemplu, “situația de criză cauzată de migrația în masă”, care cu siguranță va rămâne în vigoare până în martie anul viitor.

Tags: Orbanstare de urgentaUngaria
Externe