X

Ordin de la Moscova! Podul Crimeei trebuie să fie reparat înainte de 1 iulie 2023

Guvernul rus a ordonat vineri repararea până la 1 iulie 2023 a Podului Kerci, care leagă peninsula ucraineană Crimeea – anexată ilegal de Moscova – de teritoriul Rusiei şi care a fost parţial distrus de o explozie sâmbăta trecută, explozie pe care Moscova o impută Kievului, informează AFP, potrivit agerpres.

Guvernul “fixează data limită pentru finalizarea contractelor de stat pentru executarea lucrărilor (de reparare la pod) la 1 iulie 2023”, informează un ordin semnat de premierul rus Mihail Mişustin.

Citeşte şi: Forţele de securitate belaruse au primit prerogative sporite de a răspunde ameninţărilor externe – Black News

Podul Kerci sau Podul Crimeei, simbol al anexării peninsulei ucrainene cu acelaşi nume, este crucial pentru aprovizionarea trupelor ruse angajate în Ucraina şi a fost parţial distrus de un atac cu campion-capcană, potrivit Moscovei.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a afirmat că acest “atac terorist” a fost organizat de serviciile de informaţii ale armatei ucrainene, susţinând că un agent al Kievului a coordonat tranzitul încărcăturii explozibile prin mai multe ţări şi a fost în contact cu diferiţi intermediari.

Drept ripostă, Rusia a întreprins luni şi marţi bombardamente masive pe teritoriul Ucrainei, vizând în special infrastructuri energetice civile şi provocând numeroase întreruperi de curent şi de alimentare cu apă.

Citeşte şi: Apple a vândut în Brazilia telefoane fără încărcătoare şi este obligată acum să plătească o amendă uriaşă – Black News

Miercuri, FSB a anunţat că a arestat opt persoane – cinci ruşi şi trei cetăţeni ai Ucrainei şi Armeniei – suspectaţi că au participat la acest atac.

Cu toate acestea, circulaţia rutieră şi feroviară a fost reluată parţial de mai multe zile pe acest pod.

Tags: crimeeakievMihail MişustinmoscovaPodul Crimeeipodul KercirusiaServiciul Federal de Securitate (FSB)ucraina
Categorii: Știrile zilei