X

Orfan bătut cu pumnii și picioarele într-un centru de plasament din Brașov, România. Imagini șocante

Orfan bătut cu pumnii și picioarele într-un centru de plasament din Brașov, România. Imagini șocante

Imagini șocante la Brașov, acolo unde un copil instituționalizat, în vârstă de 15 ani, a fost strivit în bătaie într-o clasă a centrului de plasament și sub ochii educatoarei. Scenele, greu de privit, au fost înregistrate de o cameră de luat vederi.

Imaginile au fost publicate de Vișinel Bălan, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, care a povestit pe pagina sa de Facebook de la ce a pornit totul, potrivit adevarul.ro.

Potrivit acestuia, copilul a depus o cerere de transfer la un alt centru. „Eram prezent când tânărului i s-a promis transferul la un alt centru. Chiar eu l-am îndrumat să facă o cerere în acest sens și i-am înmânat cererea unui șef de centru pentru a fi ascultat”, a transmis Vișinel Bălan. „Din nefericire, imediat după eveniment, acesta a revenit în centru și ghiciți de „cadou” a primit: a fost strivit în bătaie. După aceea, a ajuns la spital pentru a fi operat, fiind nevoie de intervenție chirurgicală”, se mai arată în mesaj.

Incidentul a avut loc acum două zile. În imagini se observă cum tânărul a fost agresat de un altul și, deși a încercat să se apere, nu a avut nci o șansă: căzut la pământ, copilul a încasat lovitură după lovitură. Și mai revoltător este faptul că scena s-a petrecut sub privirile altor două persoane care nu au intervenit și nu au încercat să aplaneze deloc conflictul.
Vișinel Bălan face o acuzație gravă: el a declarat că angajații centrului ar fi încercat să mușamalizeze incidentul. „Grav este că au modificat fișa de incident scriind că s-a accidentat”. 

 

Tags: bătutbrasovorfan
Categorii: Știrile zileiU.E.