Organizarea de alegeri în Libia este esenţială pentru a scoate ţara din criza politică, subliniază diplomaţia franceză

Publicat:

Organizarea de alegeri în Libia, prevăzute pentru săptămânile următoare, este esenţială pentru a scoate ţara din criza politică şi de securitate prin care trece de mai mulţi ani, a susţinut vineri Ministerul de Externe francez, citat de AFP, potrivit agerpres.

”Ţinerea de alegeri prezidenţiale şi legislative este esenţială pentru stabilitatea şi reconcilierea politică din Libia. Ea corespunde voinţei poporului libian exprimate de Forumul de dialog politic libian, susţinută de Consiliul de Securitate al ONU”, a estimat Parisul.


Citește și : Inundaţiile fac ravagii în Bosnia (VIDEO)! Capitala ţării ‘s-a scufundat’ în BEZNĂ!

Libia încearcă să iasă din haos după un deceniu de la căderea fostului regim în 2011, condus de dictatorul Muammar Gaddhafi.

Cele două scrutine ar fi trebuit să se desfăşoare în aceeaşi zi, dar parlamentul libian a decis la începutul lui octombrie să le separe: alegerile prezidenţiale vor avea loc în 24 decembrie, iar cele parlamentare o lună mai târziu.

”Înalta comisie naţională electorală libiană avansează, cu sprijinul comunităţii internaţionale, în pregătirea scrutinelor” şi a confirmat datele de înregistrare a candidaturilor, a adăugat diplomaţia franceză.

Misiunea de sprijin a ONU în Libia (UNSMIL) solicitase duminică parlamentului libian să respecte calendarul iniţial al alegerilor prezidenţiale şi legislative.

Citește și : Coastele britanice sunt luate cu asalt! Sute de migranţi au traversat Canalul Mânecii într-o singură zi

După ani de conflicte militare şi divizări regionale între estul şi vestul Libiei, un nou guvern interimar a fost desemnat la începutul anului, sub egida ONU, pentru a gestiona tranziţia până la alegerile generale de la finalul anului.

Pentru comunitatea internaţională, prioritatea este desfăşurarea acestor scrutine decisive, dar acestea rămân învăluite în incertitudine din cauza disensiunilor interne, în special între regiunile de est şi de vest.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sean ‘Diddy’ Combs, pus sub supraveghere la închisoare. Autoritățile se tem că s-ar putea sinucide

Sean 'Diddy' Combs, pus sub supraveghere la închisoare. Autoritățile se tem că s-ar putea sinucide Sean „Diddy” Combs este ținut sub observație la închisoare, după...

E bine sau nu să permitem prezența animalelor de companie în cameră atunci când facem sex? Ce spun experții

E bine sau nu să permitem prezența animalelor de companie în cameră atunci când facem sex? Ce spun experții Considerentele etice ale sexului în aceeași...

Avion, forțat să aterizeze după ce un șoarece a sărit din mâncarea primită de un pasager

Avion, forțat să aterizeze după ce un șoarece a sărit din mâncarea primită de un pasager Un avion de pasageri a efectuat o aterizare neprogramată...

Dezvăluirile din documentele militare rusești găsite de ucrainenii intrați în Kursk: Moscova a anticipat incursiunea ucraineană încă din ianuarie

Dezvăluirile din documentele militare rusești găsite de ucrainenii intrați în Kursk: Moscova a anticipat incursiunea ucraineană încă din ianuarie Oficialii ruși au avertizat cu privire...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.