Organizaţia de lobby a sectorului telecom din Italia cere UE să ajute industria prin reducerea facturilor la energie

Publicat:

Asociaţia reprezentativă a sectorului telecom din Italia a făcut un apel către Uniunea Europeană să aibă în vedere modalităţi prin care să ajute industria să facă faţă creşterii costurilor cu energia, precum şi să protejeze reţelele de telecomunicaţii de orice planificată întrerupere în aprovizionarea cu electricitate, potrivit unui document consultat de Reuters, potrivit agerpres.

Criza energetică se adaugă altor îngrijorări pentru operatorii de telecomunicaţii din Europa, care se confruntă pe de o parte cu nevoile mari de investiţii iar de pe altă parte cu randamente reduse, ca urmare a unui mediu concurenţial foarte competitiv.


Citeşte şi: Mai multe explozii puternice au fost auzite în centrul Kievului – VIDEO – Black News

Potrivit Reuters, într-o scrisoare trimisă vineri către comisarul european pentru Industrie, Thierry Breton, Assotelecomunicazioni a cerut ca jucătorii din sectorul de telecomunicaţii să fie trataţi la fel ca industriile cu un consum intensiv de energie, o mutare care le-ar uşura accesul la măsuri pentru a-şi diminua facturile la electricitate, care s-au triplat în ultimul an.

“Companiile din sectorul telecom continuă să se confrunte cu o creştere a costurilor cu energia, în timp ce trebuie să asigure continuitatea serviciilor lor”, se arată în scrisoarea trimisă de Assotelecomunicazioni.

În contextul în care creşte riscul unor întreruperi în aprovizionarea cu electricitate, ca urmare a deciziei Rusiei de a întrerupe livrările de gaze, operatorii de telecomunicaţii se pregătesc pentru posibile pene de curent care să scoată din funcţiune unele părţi ale reţelelor lor.

“Un semnal clar al imposibilităţii deconectării reţelelor de telecomunicaţii…ar aduce o binevenită certitudine pentru jucătorii din telecom şi întregul sistem economic cu privire la continuitatea serviciilor”, a declarat preşedintele Assotelecomunicazioni, Massimo Sarmi.

Citeşte şi: Phenianul afirmă că testele sale recente au fost exerciţii ‘nucleare tactice’ – Black News

Oficialii din industria telecom intervievaţi anterior de Reuters au declarat că se tem că o iarnă severă va pune presiune pe infrastructura de telecomunicaţii a Europei. În prezent nu există suficiente sisteme de rezervă în mult ţări europene care să gestioneze o întrerupere pe scară largă a aprovizionării cu electricitate, ceea ce creşte riscul opririi funcţionării telefoanelor mobile.

Ţările UE, precum Franţa, Suedia şi Germania, încearcă să se asigură că telecomunicaţiile vor funcţiona chiar şi dacă va exista o întrerupere prelungită a aprovizionării cu electricitate care va epuiza bateriile instalate la miile de turnuri de telefonie mobilă ridicate pe teritoriul lor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța

Recipiente pentru copii marca Jocurilor Olimpice, retrase de pe piață în Franța Autoritățile franceze recheamă recipiente de apă pentru copii marca Jocurilor Olimpice, deoarece conțin...

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu)

Blocarea acţiunii unei singure proteine ar putea prelungi viaţa umană (studiu) Prin blocarea unei singure proteine oameni de ştiinţă susţin că au reuşit să extindă...

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună

Lukaşenko sugerează că deţinuţii politici ar putea fi folosiţi la înlăturarea pagubelor provocate de o furtună Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ignorat apelurile internaţionale de...

Obama, surprins de cât de ‘dezorienta’ părea Biden la o strângere de fonduri din iunie

Obama, surprins de cât de 'dezorienta' părea Biden la o strângere de fonduri din iunie Biden l-a surprins pe Obama cu starea sa de „dezorientare”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.