X

Organizaţia Human Rights Watch face apel la organizaţia Stat Islamic să elibereze 27 de ostatici, inclusiv 16 copii

Organizaţia Human Rights Watch (HRW) a făcut apel sâmbătă la organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) să elibereze 27 de persoane, inclusiv 16 copii, pe care le-a răpit în urmă cu o lună într-o provincie din sudul Siriei, calificând acţiunea de luare de ostatici drept ”o crimă de război”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Pe 25 iulie, Statul Islamic a întreprins o serie de atacuri coordonate în provincia Soueida, controlată de regimul sirian, provocând peste 250 de morţi, aceasta fiind una dintre acţiunile cele mai sângeroase de la începutul războiului în Siria.

Citește și : Rusia a prezentat propuneri Turciei privind situația din nord-vestul Siriei

Combatanţii grupării extremiste au răpit de asemenea circa treizeci de persoane, inclusiv mai mulţi copii cu vârste între şapte şi cincisprezece ani, în regiunea respectivă, unde trăieşte o puternică minoritate de druzi.

Statul Islamic, repliat în câteva enclave în Siria după ce a pierdut teritoriile pe care le controla, încearcă să folosească ostaticii drept monedă de schimb în negocierile sale cu regimul sirian şi cu Rusia, aliata Damascului, care luptă împotriva jihadiştilor, potrivit HRW.

Citește și : Italia intră în conflict cu Uniunea Europeană din cauza migranților

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO) a indicat că jihadiştii cer eliberarea de către regim a combatanţilor SI capturaţi în provincia vecină Deraa, dar, în această etapă, convorbirile întreprinse de Rusia au eşuat.

Tags: crimă de războiHRWHuman Rights WatchmortiostaticiSIsiria
Categorii: Sinteze