X

Organizaţia jihadistă Statul Islamic revendică atacul de la sediul Ministerului de Finanţe afgan din oraşul Jalalabad

Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul comis duminică asupra unei clădiri publice a administraţiei finanţelor din Jalalabad, estul Afganistanului, atac soldat cu nouă morţi, relatează AFP, potrivit agerpres.

“O acţiune kamikaze cu vehicul capcană a lovit sediul Ministerului de Finanţe afgan din oraşul Jalalabad”, a anunţat organizaţia extremistă într-o declaraţie postată pe aplicaţia Telegram de către Amaq, agenţie de propagandă a organizaţiei.

Citește și : Nuntă regală: Consimţământul scris al reginei Elizabeth II, dezvăluit

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi alte 20 au fost rănite duminică într-un atac comis asupra unei clădiri oficiale din Jalalabad, în estul Afganistanului, au anunţat responsabili locali, citaţi de AFP şi Reuters.

Acest atac este cel mai recent într-o serie de atacuri care au avut loc pe teritoriul Afganistanului în acest an. Cele mai multe au fost comise în capitala Kabul, însă în ianuarie un bărbat înarmat a atacat un oficiu al organizaţiei Salvaţi Copiii din Jalalabad, omorând cel puţin cinci oameni şi rănind alţi 25.

Tags: AfganistanatacJalalabadkamikazeStatul Islamictelegram
Categorii: Sinteze