Organizaţia Medici fără Frontiere îşi suspendă operaţiunile în Rusia

Publicat:

Organizaţia Medici fără Frontiere îşi suspendă operaţiunile în Rusia

Organizaţia umanitară internaţională Medici fără Frontiere (MSF) a fost forţată să-şi suspende operaţiunile în Rusia, relatează marţi dpa, potrivit stiripesurse.ro.

MSF şi-a suspendat activităţile în Rusia după ce biroul său a fost înlăturat din registrul organizaţiilor neguvernamentale, a anunţat grupul într-un comunicat publicat luni.


Citeşte şi: Moartea lentă a Acordului de la Schengen – Stiripesurse.md

Organizaţia umanitară a fost informată despre decizia guvernului rus printr-o scrisoare în luna august, a adăugat ea.

Organizaţia Medici fără Frontiere îşi suspendă operaţiunile în Rusia

MSF a condus recent proiecte de sprijinire a pacienţilor cu tuberculoză şi HIV în oraşele Moscova, Sankt Petersburg şi Vladimir, precum şi în regiunile Cecenia, Inguşetia, Daghestan şi Arhangelsk.

După lansarea invaziei ruse în Ucraina în 2022, MSF a oferit, de asemenea, sprijin pentru mii de refugiaţi ucraineni în regiunile de graniţă Belgorod, Voronej şi Rostov.

MSF, care are sediul în Elveţia şi oferă asistenţă medicală de urgenţă în întreaga lume, desfăşoară activităţi în Rusia din 1992 şi are 44 de angajaţi în ţară.

Autorităţile ruse iau tot mai multe măsuri împotriva ONG-urile occidentale, pe care le consideră “agenţi străini”. Moscova nu a oferit motive pentru expulzarea MSF.

Organizaţia umanitară este activă în zonele de criză şi de război din întreaga lume din 1971. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii împrumută 200 de milioane ca să-și reabiliteze pădurile

Moldovenii împrumută 200 de milioane ca să-și reabiliteze pădurile Republica Moldova va beneficia de un împrumut de 200 milioane de euro de la Banca...

Secret Service a luat la ochi postarea lui Musk referitoare la Joe Biden şi Kamala Harris

Secret Service a luat la ochi postarea lui Musk referitoare la Joe Biden şi Kamala Harris Secret Service din SUA, structura care asigură protecţia celor...

Se planifică investiții de milioane în decarbonizarea sectorului energetic

Se planifică investiții de milioane în decarbonizarea sectorului energetic Republica Moldova va investi în următorii patru ani peste 25 de milioane de euro în...

Putin ordonă Rusiei să mărească efectivele armatei cu 180.000 de militari, până la 1,5 milioane

  Putin ordonă Rusiei să mărească efectivele armatei cu 180.000 de militari, până la 1,5 milioane   Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ţării să îşi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.