X

Organizaţia Transparency International, declarată ‘indezirabilă’ în Rusia

Justiţia rusă a declarat luni indezirabilă organizaţia ne-guvernamentală Transparency International, pe care acuzat-o de ingerinţă în politica internă a Rusiei, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres

Activităţile acestei organizaţii “exced în mod evident cadrul obiectivelor şi misiunilor declarate”, a explicat într-un comunicat Procuratura generală a Rusiei. “În timp ce se erijează formal într-o organizaţie care combate corupţia în întreaga lume, se amestecă în afacerile interne ale Rusiei, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru fundamentele ordinii constituţionale şi de securitate ale Rusiei”, mai remarcă procuratura rusă.

Citește și : Biden: Trebuie să cunoaştem istoria americană, ‘binele, dar şi răul’

Decizia acesteia a fost notificată Ministerului rus al Justiţiei pentru includerea Transparency International pe lista organizaţiilor indezirabile în Rusia. Această listă a fost creată în baza unei legi din 2015, ce prevede că poate primi acest statut orice organizaţie ne-guvernamentală străină a cărei activitate ameninţă “fundamentele ordinii constituţionale, capacitatea de apărare sau de securitate a Rusiei”. Participarea în cadrul unei astfel de organizaţii sau simpla colaborare sunt pasibile de condamnare penală.

Creată în 1993 cu obiectivul declarat de a combate delictele din lumea afacerilor şi corupţia la nivel mondial, Transparency International publică anual un “Indice de Percepţie a Corupţiei”, care anul trecut plasa Rusia pe locul 137 din cele 180 de ţări evaluate.

Citește și : Taiwanul avertizează cu privire la ‘intrarea bruscă’ a armatei chineze în apropierea insulei

Tags: ingerinţărusiasecuritateTransparency International
Categorii: Diaspora