X

Organizatorii dezbaterilor prezidenţiale din SUA caută măsuri pentru a evita derapajele între Trump şi Biden

După o seară de dezbatere în care cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din SUA s-au implicat în insulte şi întreruperi repetate, şi chiar moderatorul a admis că a scăpat situaţia de sub control, comisia care conduce dezbaterile prezidenţiale a anunţat că încearcă să adauge “mai multă structură” acestora, informează joi dpa, potrivit agerpres.

Comisia “analizează cu atenţie modificările pe care le va adopta” pentru următoarea dezbatere ce va avea loc peste două săptămâni, în format de întâlnire publică.

Citeşte şi: Situaţia din Mediterana Orientală se află în centrul summitului UE de la Bruxelles

Candidatul democrat Joe Biden şi cel republican Donald Trump au avut o primă dezbatere foarte aprinsă ce a durat o oră şi jumătate. Cei doi şi-au lansat reciproc insulte şi fiecare a încercat din răsputeri să-şi încheie fraza fără a fi întrerupt de celălalt.

Moderatorul Chris Wallace, ce părea ajuns la capătul răbdării, le cerea amândurora să înceteze să vorbească unul peste altul, însă a fost deranjat în special de întreruperile constante din partea lui Trump.

Într-un interviu pentru The New York Times (NYT), Wallace a spus că este “pur şi simplu întristat” de modul în care s-a desfăşurat dezbaterea şi pare să-l acuze pe Trump că avea strategia de a întrerupe constant. “Nu am trecut niciodată prin aşa ceva”, a spus Wallace pentru NYT. “Nu am crezut niciodată că lucrurile o vor lua razna în felul aceasta”, a adăugat el.

Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale pare să reacţioneze la aceste probleme şi la un sondaj care arată că alegătorii nu au simţit că au rămas cu ceva de pe urma acestei dezbateri.

Citeşte şi: Navalnîi îl face vinovat pe Putin pentru otrăvirea sa

“Dezbaterea din seara trecută a arătat clar că formatul dezbaterilor ulterioare trebuie completat cu o structură adiţională, pentru a asigura o discuţie mai ordonată asupra problemelor”, a subliniat comisia într-un comunicat emis a doua zi după prima dezbatere.

Comisia i-a mulţumit lui Wallace “pentru profesionism şi îndemânare” şi a promis că următorii doi moderatori de dezbatere vor avea “instrumente suplimentare pentru a menţine ordinea”. 

Tags: alegeriChris WallaceComisia pentru Dezbateri PrezidenţialeDonald TrumpJoe Biden
Categorii: Știrile zilei