X

Orheiul Vechi va găzdui „Opera de Butuceni”: Opere celebre sub bagheta unui renumit dirijor austriac

Orheiul Vechi va găzdui „Opera de Butuceni”: Opere celebre sub bagheta unui renumit dirijor austriac

Zeci de muzicieni vor interpreta timp de mai bine de patru ore partituri din opere celebre sub bagheta renumitului dirijor austriac, Friedrich Pfeiffer, la concertul de muzică clasică „Opera de Butuceni”.

Acesta va fi organizat sâmbătă, pe 17 august, la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”. Înaintea evenimentului, dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer și Orchestra Simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” au oferit o repetiție deschisă, informează MOLDPRES.

Inițiativa promite o experiență culturală memorabilă, care îmbină armonios liniile melodice ale muzicii clasice cu peisajul spectaculos al Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”.

„Este o onoare să dirijez un concert într-un asemenea loc deosebit. Natura impresionantă de la Butuceni oferă o acustică unică și o atmosferă care îmbogățește interpretarea fiecărei note. Acest concert nu este doar despre muzică, ci despre simbioza perfectă între artă și natură, un moment de comuniune între public și peisajul pitoresc din al Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, a afirmat dirijorul Friedrich Pfeiffer.

Concertul este structurat în două părți: „Armonii vieneze”, cu începere de la ora 19:00, și „Midnight Concert”, de la ora 21:30. Partea a doua a spectacolului se va ține pe întuneric, iar vizitatorii vor putea admira fenomenul perseidelor (căderea de stele) pe fundalul acordurilor de muzică clasică.

„Colaborarea cu dirijorul Friedrich Pfeiffer este o oportunitate extraordinară pentru orchestra Teatrului Național de Operă și Balet. Repetiția de astăzi a demonstrat că suntem pregătiți să oferim publicului o seară de neuitat, unde muzica va răsuna în armonie cu peisajul impresionant al Orheiului Vechi”, a menționat Ion Luchian, șeful trupei de orchestră, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Evenimentul este organizat de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, Eco Resort Butuceni cu suportul strategic al Ministerului Culturii, al Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Ukraine – Moldova American Enterprise Fund și în parteneriat cu Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi.

Tags: „Opera de Butuceni”Orheiul Vechi va găzdui
Categorii: Cultură și MediaȘtirile zilei