X

Orice atac împotriva Iranului va duce la ‘captivitatea și înfrângerea’ inamicului

Inamicii care vor încerca să atace Iranul se vor confrunta cu “captivitate şi înfrângere”, a avertizat marţi şeful Statului Major iranian, citat de Reuters și preluat de agerpres., la o zi după ce preşedintele Hassan Rouhani a declarat că mesajul Iranului către lume este “pace şi stabilitate”.

Statele Unite, Arabia Saudită şi puterile europene dau vina pe Iran pentru un atac din 14 septembrie asupra unei instalaţii petroliere saudite. Grupul yemenit houthi, susţinut de Iran şi care luptă împotriva unei coaliţii militare conduse de saudiţi din 2015, a revendicat responsabilitatea. Iranul neagă implicarea.

Citește și: CUTREMUR puternic în Puerto Rico

“L-am atenţionat în repetate rânduri pe inamic că dacă va exista orice violare faţă de această ţară, ei se vor confrunta cu aceeaşi acţiune ce a avut loc cu drona americană şi cu petrolierul englez”, a declarat generalul Mohammad Baqeri citat de agenţia de ştiri Tasnim.

“Captivitatea şi înfrângerea vor fi rezultatul unei violări faţă de această ţară”, a subliniat el.

Citește și: Două rachete au căzut la doi pași de ambasada SUA din Bagdad

Iranul nu simte niciun fel de duşmănie faţă de Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite şi ambele ţări ar trebui să fie alături de Republica Islamică pentru a securiza regiunea, a mai spus Baqeri.

Rouhani va prezenta un plan vizând asigurarea securităţii în Golf în cooperare cu alte ţări din regiune când va participa la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la New York în această săptămână.

Tags: Arabia sauditaHassan RouhaniIranMohammad BaqeriSUAteheranYemen
Categorii: Sinteze