X

Orientul Mijlociu, afectat de intemperii

O puternică furtună de iarnă a lovit regiunea Orientului Mijlociu, numeroase zone fiind afectate de temperaturi neobişnuit de scăzute şi de rafale de vânt, informează agenţia DPA marţi, potrivit agerpres.   

În imaginile distribuite pe reţelele sociale pot fi văzute căderi de grindină în Alexandria, în nordul Egiptului. Temperaturile au scăzut până aproape de pragul îngheţului, a relatat site-ul administrat de stat al-Ahram.

Citește și : Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a anulat tradiţionalul Crăciun la Sandringham

Potrivit relatării, un bărbat din oraşul Tanta, din nordul Egiptului, a murit ”electrocutat după ce a atins un stâlp de iluminat în timp ce mergea în timpul ploii”.

În Liban, ploi abundente şi vânturi puternice au afectat capitala Beirut, în timp ce drumurile din regiunile muntoase au fost blocate de zăpadă marţi.

Potrivit departamentului de meteorologie de la Aeroportul din Beirut, pentru zilele următoare sunt prognozate ploi torenţiale.

În Siria vecină, taberele de refugiaţi din Idlib, ultimul bastion al rebelilor din nord-vestul ţării, corturile au fost inundate în urma ploilor abundente. ”Aceşti oameni strămutaţi, care au suferit deja atât de mult, merită ceva mai bun. Avem nevoie urgent de mai multe fonduri pentru a le oferi acestor oameni condiţii de viaţă mai sigure şi mai demne”, a scris pe Twitter coordonatorul adjunct pe probleme umanitare al ONU în regiune, Mark Cutts.

De asemenea, în Israel şi în teritoriile palestiniene, furtuna Carmel a adus ploi torenţiale şi furtuni.

Citește și : Olaf Scholz nu este văzut să stea mai mult de un mandat la conducerea Germaniei

Zăpadă s-a aşternut pe Platoul Golan şi au fost consemnate inundaţii în unele localităţi israeliene. În zonele de coastă din Tel Aviv a căzut grindină.

În nordul Israelului, o tânără a murit luni după ce a pierdut controlul maşinii pe care o conducea în condiţii de ploaie torenţială şi s-a izbit de un stâlp, au relatat media locale.

Tags: AlexandriaBeirutegiptLiban
Categorii: Sinteze