OSCE cere celor două părţi implicate în conflictul din estul Ucrainei să implementeze acordul de pace

Publicat:

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) le-a cerut celor două părţi implicate în conflictul din estul Ucrainei să îşi retragă tancurile şi artileria grea, după ce cinci persoane au fost rănite şi un copil de nouă ani a fost ucis în weekend, relatează agerpres .

Acordul fragil dintre Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei este cu regularitate încălcat, iar numărul incidentelor s-a înmulţit în ultimele săptămâni, a spus, într-un interviu pentru Reuters, Alexander Hug, prim-vicepreşedinte al echipei de observatori a misiunii OSCE în Ucraina.


Cei 503 de observatori ai OSCE în regiune contabilizează în prezent o medie săptămânală de 220 de incidente care implică artileria grea, în creştere faţă de cele 40 de incidente pe săptămână înregistrate după convenirea acordului de pace. În total, 3.877 de arme grele ar fi fost folosite în incidentele din acest an.

Citiți și : Declaraţia de independenţă a Cataloniei a fost ANULATĂ

“Semnalele de avertizare privind această creştere erau acolo. Prin rapoartele noastre, am atras mereu atenţia că situaţia se deteriorează treptat din nou”, a spus Hug.

“Dacă unele dintre aceste chestiuni militare tehnice nu sunt rezolvate acum, am putea asista la o intensificare a violenţelor spre sfârşitul anului”, a adăugat el.

Odată ce pământul va îngheţa în regiune spre sfârşitul lunii, se vor putea muta mai uşor tancuri, artileria grea şi alte echipamente, a subliniat oficialul OSCE.

Artileria grea este principala cauză a deceselor în acest conflict izbucnit în 2014. În acest an, 75 de persoane au murit şi 364 au fost rănite, în creştere cu 3-5% comparativ cu anul trecut, a adăugat el.

Aproximativ 10.000 de persoane au murit din 2014 şi până în prezent. Kievul acuză Rusia că trimite militari şi artilerie grea în regiune, lucru negat de Moscova.

Hug a cerut atât Ucrainei, cât şi Rusiei să implementeze acordurile în vigoare, să retragă trupele şi artileria grea de pe linia frontului, care se întinde pe o lungime de 500 de kilometri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.