OSCE exprimă îndoieli cu privire la ‘onestitatea’ alegerilor legislative anticipate din Azerbaidjan

Publicat:

Misiunea OSCE de monitorizare a alegerilor legislative anticipate din Azerbaidjan a exprimat îndoieli cu privire la ‘onestitatea’ scrutinului, câştigat de partidul la putere şi la care opoziţia a obţinut doar un mandat, informează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

‘Încălcări semnificative ale procedurii la numărarea (voturilor) şi înscrierea (rezultatelor) în tabele suscită îndoieli în privinţa onestităţii rezultatelor’, arată OSCE într-un comunicat emis luni.


Citește și : EȘEC ‘răsunător’ al Iranului! NU a reușit plasarea unui satelit pe orbită

Partidul la putere Yeni Azerbaidjan (Noul Azerbaidjan) a obţinut 6 de locuri în parlament din totalul de 125, după numărarea buletinelor de vot în 87% din circumscripţii.

Potrivit opoziţiei, căreia îi revine doar un mandat, alegerile au fost fraudate pentru a întări şi mai mult controlul pe care îl deţine preşedintele Ilham Aliev.

Restul mandatelor urmează să revină unor diferite partide considerate pro-prezidenţiale.

‘Legislaţia şi mediul politic restrictive au împiedicat o competiţie electorală veritabilă’, menţionează OSCE în comunicat, notând că ‘electorii nu au avut posibilitatea unei alegeri reale’.

Deşi la scrutin au participat peste 1.300 de candidaţi din 19 partide, ‘campania a fost aproape inexistentă din cauza unui mediu politic sub control’, mai afirmă OSCE.

Preşedintele Ilhan Aliev, la putere din 2003, este criticat adesea de opoziţie şi de apărători ai drepturilor omului, care îl acuză de reprimarea libertăţii de exprimare în Azerbaidjan.

Citește și : CARNAGIU pe o șosea din Egipt! 11 oameni și-au pirdut viața!

‘În pofida garanţiilor constituţionale pentru libertatea de exprimare şi accesul liber la informare, acestea sunt drastic reduse de legislaţie’, mai aminteşte comunicatul misiunii OSCE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.