X

OSCE organizează o reuniune extraordinară privind conflictul din Nagorno-Karabah

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) organizează marţi după-amiază, la Viena, o reuniune pentru a lua în discuţie conflictul regional dintre Azerbaidjan şi Armenia în regiunea disputată Nagorno-Karabah, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ministerul de externe albanez, care prezidează în prezent OSCE, a scris pe Twitter că cele 57 de state membre ale organizaţiei vor primi o informare cu privire la situaţia actuală de la diplomatul polonez Andrzej Kasprzyk, trimisul special al OSCE pentru conflictul din regiunea Nagorno-Karabah. Reuniunea diplomaţilor OSCE va avea loc cu uşile închise.

Citește și : Moscova cere Ankarei ‘să nu pună gaz pe foc’ în conflictul din Nagorno-Karabah

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

Conflictul a cauzat îngrijorarea Occidentului inclusiv pentru că ar putea spori instabilitatea în Caucazul de Sud, zonă ce serveşte drept coridor pentru conductele de ţiţei şi gaz către pieţele mondiale.

Citește și : Autoritățile din Kuweit DEZMINT decesul emirului Sheikh Sabah al-Ahmad al-Sabah

Tags: armeniaAzerbaidjanNagorno-KarabahOSCEViena
Categorii: Diaspora