OSDO: 250 de civili au fost ucişi în ultimele patru zile la Raqqa

Publicat:

Două sute cincizeci de civili au fost ucişi în lovituri aeriene întreprinse de coaliţia internaţională sub comanda SUA asupra oraşului sirian Raqqa în ultimele patru zile, a indicat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenţia Xinhua, conform agerpres.

Potrivit OSDO, începând din iunie a.c., 1.117 civili, inclusiv 267 de copii şi 164 de femei, au fost ucişi în lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale.


OSDO a afirmat mai înainte că 85% din oraşul Raqqa a fost eliberat de sub controlul grupării Stat Islamic.

Citeşte şi: Un suspect de TERORISM a fost prins la graniţa României

Potrivit AFP, jihadiştii Statului Islamic, repliindu-se la Raqqa spre ultimele lor redute, iau cu ei cu forţa civili terorizaţi, pe care îi folosesc drept scuturi umane în fosta lor ”capitală” din nordul Siriei. Familii întregi sunt înghesuite în apartamente unde jihadiştii s-au retras.

În faţa ofensivei unei alianţe arabo-kurde, Forţele Democrate Siriene ( FDS), jihadiştii sunt încolţiţi în ultimele lor enclave din Raqqa, oraşul fiind zilnic ţinta raidurilor coaliţiei internaţionale.

În timp ce FDS au cucerit treptat 90% din Raqqa, potrivit AFP, datorită bombardamentelor coaliţiei, zeci de mii de civili au reuşit să fugă din cauza luptelor.

La sfârşitul lunii septembrie, coaliţia internaţională antijihadistă a recunoscut că 735 de civili au fost ucişi în raidurile sale în Siria şi în Irak din 2014. Dar, potrivit OSDO, sute de civili ar fi fost ucişi numai în Raqqa începând din luna iunie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.