X

Osetia de Sud denunţă exerciţiile militare NATO-Georgia,ameninţând că Osetia de Sud denunţă exerciţiile militare NATO-Georgia,ameninţând că va solicita asistenţa Rusiei

Regiunea separatistă georgiană Osetia de Sud a avertizat, vineri, că va solicita asistenţa Rusiei în cazul în care vor apărea “provocări” în timpul exerciţiilor militare efectuate de Georgia în comun cu Alianţa Nord-Atlantică, potrivit Mediafax.

“Am aflat, inclusiv din mass-media, că în cadrul acestor exerciţii va fi simulată o operaţiune ofensivă”, a declarat Egor Kocieiev, un reprezentant al Administraţiei separatiste proruse din Osetia de Sud.

Citește și : Trump: Jihadiștii au fost invinși „100%” în Siria

“Am exprimat preocupări şi am transmis că, în cazul în care Georgia va lansa provocări, Osetia de Sud se va adresa aliatului puternic Rusia pentru a cere asistenţă, iar împreună vom putea apăra câştigurile pe care le avem”, a subliniat Egor Kocieiev, citat de site-ul agenţiei Tass.

Exerciţiul NATO-Georgia 2019 se desfăşoară în perioada 18-29 martie. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, va efectua o vizită la Tbilisi pe 24-25 martie. Potrivit NATO, Stoltenberg se va întâlni cu preşedintele Georgiei, Salome Zourabişvili, şi cu premierul Mamuka Bakhtadze. “Secretarul general va vizita Centrul comun de antrenament NATO-Georgia alături de ministrul georgian al Apărării, Levan Izoria (…)”, precizează Alianţa Nord-Atlantică. Conform NATO, exerciţiul reprezintă “un moment semnificativ în consolidarea cooperării politice NATO-Georgia”.

Rusia recunoaşte independenţa regiunilor separatiste georgiene Osetia de Sud şi Abhazia.

Citește și : Macron: Brexitul este mai grabă „o lecţie politică” decât o negociere tehnică de lungă durată

Tags: Egor KocieievGeorgiaJens StoltenbergLevan IzoriaNATOOsetia de SudrusiaTbilisi
Categorii: Diaspora