X

Osetia de Sud vrea să se întoarcă la Mama Rusie. Discuții intense cu Moscova

Osetia de Sud vrea să se întoarcă la Mama Rusie. Discuții intense cu Moscova

Osetia de Sud, regiune separatistă a Georgiei, a dat semnalul unor discuții intense cu Moscova cu privire la o potențială integrare în Federația Rusă, după cum a relatat agenția oficială de știri rusă RIA, citând declarațiile președintelui parlamentului Osetiei de Sud, Alan Alborov, transmite Reuters.

Alan Alborov a subliniat că discuțiile cu Rusia sunt conduse cu strânsă coordonare, având în vedere relațiile bilaterale și tratatele în vigoare. Acesta a făcut declarațiile în contextul unei întrebări referitoare la posibilitatea organizării unui referendum privind includerea în Federația Rusă, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Maia Sandu condamnă atacul Kremlinului asupra orașului Odesa: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite

„Discutăm toate aceste probleme în strânsă coordonare cu Rusia, ţinând cont de relaţiile şi tratatele noastre bilaterale”, a declarat Alan Alborov, citat de RIA.

Citește și: Macron: Franța, Germania și Polonia, unite în ajutorul pentru Ucraina

În urma războiului din 2008 dintre Rusia și Georgia, Moscova a recunoscut „independența” regiunilor separatiste Osetia de Sud și Abhazia.

În plus, Federația Rusă a acordat sprijin financiar semnificativ și cetățenie rusă locuitorilor acestor două regiuni separatiste și a trimis mii de militari în aceste zone.

 

 

Tags: Alan AlborovFederatia RusamoscovaOsetia de Sudrusia
Externe