X

Otrăvirea elevelor iraniene este o ‘crimă de neiertat’

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat luni că otrăvirea elevelor iraniene în ultimele luni este o “crimă de neiertat”, în contextul înmulţirii acestor otrăviri suspecte pe tot teritoriul Iranului şi al spitalizării a sute de fete, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Autorităţile ar trebui să urmărească cu seriozitate problema (otrăvirii) elevelor. Aceasta este o crimă de neiertat (…), autorii acestei crime ar trebui aspru pedepsiţi”, a declarat ayatollahul Ali Khamenei, citat de presa de stat.

Citeşte şi: ATENTAT sinucigaş în Pakistan! Cel puţin 9 poliţişti au fost ucişi – Black News

Peste o mie de fete iraniene din diferite şcoli au suferit “otrăviri uşoare” începând din noiembrie, potrivit mass-media de stat şi oficialilor, unii politicieni sugerând că ele ar fi fost vizate de grupuri religioase care se opun educaţiei tinerelor fete.

Citeşte şi: Marea Britanie şi Germania vor efectua în premieră misiuni NATO comune în Estonia – Black News

Aceste atacuri începute în noiembrie în oraşul sfânt şiit musulman Qom din centrul Iranului s-au răspândit în cel puţin 25 din cele 31 de provincii ale Iranului, determinându-i pe unii părinţi să-şi retragă copiii de la şcoală şi să protesteze faţă de establishment.

Tags: Ali Khameneiayatollahul Ali KhameneieleveIranQom
Categorii: Știrile zilei