Oxfam cere un ‘Plan Marshall planetar de urgenţă’ împotriva pandemiei de COVID-19

Publicat:

Organizaţia neguvernamentală globală Oxfam a cerut luni mobilizarea unui ‘Plan Marshall planetar de urgenţă’ de 160 de miliarde de dolari pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19 în lume şi în special în cele mai sărace ţări, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Acest plan le-ar permite tuturor ţărilor, în special celor mai sărace, să ia măsuri pentru a preveni răspândirea bolii şi pentru întărirea capacităţilor sistemelor de sănătate pentru a avea grijă de persoanele afectate”, susţine ONG-ul într-un comunicat.


Citește și : Putin le cere moscoviților ‘să ia în serios’ izolarea

“Jumătate din populaţia lumii nu are acces la apă potabilă şi la îngrijiri de sănătate adecvate”, şi-a exprimat îngrijorarea Oxfam.

Organizaţia este alarmată în special de situaţia a “milioane de persoane” care trăiesc în cartierele sărace sau în taberele de refugiaţi, “unde măsurile de izolare socială sunt imposibil de pus în aplicare”.

Acest plan ar urma să permită investirea în prevenţie, în transportarea de echipamente pe teren, în mobilizarea a “10 milioane de noi lucrători” din sănătate sau chiar în garantarea gratuităţii îngrijirilor şi a testelor în ţările ajutate.

De asemenea, ONG-ul solicită “rechiziţionarea” de către guverne a unor centre sanitare private pentru a fi folosite toate capacităţile în lupta împotriva coronavirusului.

De asemenea, Oxfam face apel la punerea la dispoziţie, cu titlu gratuit, a viitoarelor vaccinuri şi tratamente “în calitate de bun public mondial”.

Citește și : Polonia se aşteaptă la o creştere rapidă a cazurilor de COVID-19 în săptămânile următoare

Suma de 160 de miliarde de dolari corespunde dublării cheltuielilor de sănătate din cele mai sărace 85 de ţări, conform unui calcul Oxfam, care acţionează deja pe teren pentru a răspunde acestei crize în parteneriat cu responsabili locali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.