X

PACE participă la referendum – VIDEO

PACE participă la referendum

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) a examinat opțiunea de a participa la referendumul republican constituțional cu opțiunea „DA”, iar la alegerile prezidențiale să-și îndemne susținătorii să voteze un candidat din opoziție,.

Citeşte şi: Moartea lentă a Acordului de la Schengen – Stiripesurse.md

Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, aflat la Londra, a anunțat că a propus organelor de conducere, să participăm la referendumul național din toamnă, cu opțiunea ,,DA” pentru integrarea în Uniunea Europeană.

„Fiind partid proeuropean, să ne îndemnăm susținătorii, simpatizanții și membri să promoveze referendumul. Iar în ziua scrutinului, să meargă la vot și să voteze pentru.Conform scrutinului Parlamentar din 2021, circa 20 000 de moldoveni din țară și diasporă, au votat Partidul PACE”, a precizat el.

PACE participă la referendum

Ce ține de prezidențiale, politicianul a spus că a propus colegilor „să ne îndemnăm simpatizanții, membrii și susținătorii, să voteze categoric împotriva Maiei Sandu. Dar să voteze pe cine cred ei, ca este mai destoinic din rândul opoziție, are capacitățile și calitățile necesare de manager, este adevărat PATRIOT, care va pune pe prim plan interesele moldovenilor și al țării”.

„Despre decizia primită de PACE, veți afla miercuri 18.09.24, ora 10, când colegii mei vor merge la CEC pentru depunerea actelor”, a mai spus el.

Tags: Gheorghe CavcaliucPartidul Acasă Construim Europa (PACE)referendumuniunea europeana
Politică