X

Pacienţii din spitalele din Herson, în curs de evacuare din cauza bombardamentelor ruseşti ‘constante’

Pacienţii din spitalele din Herson sunt în curs de evacuare din cauza bombardamentelor ruseşti “constante” asupra acestui oraş din sudul Ucrainei, de unde forţele Moscovei s-au retras în urmă cu două săptămâni, relatează AFP şi Unian, citându-l vineri pe guvernatorul regiunii cu acelaşi nume, potrivit agerpres.   

“Din cauza bombardamentelor ruseşti constante, evacuăm pacienţii din spitalele din Herson”, a indicat pe contul său din Telegram Iaroslav Ianuşevici, şeful administraţiei militare ucrainene din Herson.

Citește și: FRIGUL IERNII, noua armă a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina

“Copiii internaţi în spitalul clinic regional din Herson au fost deja transferaţi la Nikolaev (Mikolaiv). Acolo vor continua să primească toate îngrijirile medicale necesare. Pacienţii de la ospiciul din Herson au fost şi ei evacuaţi: 100 de persoane vor primi tratament la Odesa atât timp cât Hersonul este vizat de loviturile ruse”, a indicat Ianuşevici în aceeaşi postare.

Responsabilul ucrainean a amintit că toţi locuitorii din regiunea Herson care doresc să se evacueze în regiuni mai sigure ale Ucrainei trebuie să se adreseze administraţiei militare regionale.

La 24 noiembrie, potrivit Unian, invadatorii ruşi au efectuat 49 de tiruri asupra teritoriului regiunii Herson aflat sub control ucrainean. În urma acestor bombardamente, 10 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 54 au fost rănite.

Vorbind despre bombardarea oraşului Herson şi a regiunii cu acelaşi nume, preşedintele Volodimir Zelenski a remarcat că aceasta este răzbunarea celor care au pierdut, referindu-se la retragerea trupelor ruse de pe malul drept pe malul stâng al Niprului în urma contraofensivei ucrainene.

Citește și: Parlamentul Franţei sistează dezbaterea privind interzicerea coridelor

Tags: HersonIaroslav IanuşeviciOdesaspitale
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina