X

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină

Decizia Novo Nordisk de a opri vânzarea insulinei cu durată lungă de acțiune Levemir în Statele Unite a făcut ca unii pacienți cu diabet să se chinuie să schimbe tratamentul, au declarat pentru Reuters pacienți și medici din mai multe state americane, scrie Reuters.

Producătorul danez de medicamente a declarat în noiembrie că va opri vânzările de Levemir în SUA până la sfârșitul anului 2024. Multe planuri de sănătate nu mai acoperă medicamentul, care a ieșit din brevet în 2019, și există alte opțiuni pentru pacienți pe piață, a declarat Novo, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Mai multe persoane cu diabet de tip 1, precum și părinți ai pacienților pediatrici au declarat pentru Reuters că acumulează stocurile rămase de Levemir și folosesc fiolele pe care le au la îndemână după data de expirare, sperând în același timp că un efort de lobby emergent va menține medicamentul pe piață.

Aceștia spun că Levemir este mai potrivit pentru tineri și alte persoane cu un stil de viață activ. Dozele pot fi ajustate mai frecvent decât în cazul altor insuline cu acțiune prelungită sau bazale.

Unii au descris niveluri periculos de scăzute ale glicemiei, cunoscute sub numele de hipoglicemie, sau fluctuații rapide, atunci când au folosit alte insuline cu acțiune prelungită despre care Novo spune că sunt alternative sigure, inclusiv Tresiba și produsele vândute de Eli Lilly și Sanofi.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Tags: insulinăNovo NordiskStatele Unitetratament
Diverse