‘Pacientul 1’ din Fiji a fost luat la întrebări după aproape două luni de carantină

Publicat:

Poliţia din Fiji l-a interogat pe primul pacient cu COVID-19 din micul stat insular din Pacific pentru a clarifica declaraţiile pe care le-a dat acesta autorităţilor sanitare, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Bărbatul de 28 de ani considerat “Pacientul 1” a fost testat pozitiv pentru noul virus SARS-CoV-2 la 19 martie, după întoarcerea sa din străinătate.


Citește și: Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus

Tânărul a fost chestionat de poliţie după încheierea celor 28 de zile ale celei de-a doua perioade de carantină petrecută acasă şi după avizul favorabil al medicilor, a precizat comisarul de poliţie Sitiveni Qiliho.

Acesta a menţionat că poliţia cercetează informaţiile în sensul că bărbatul ar fi minţit autorităţile sanitare în legătură cu starea sa de sănătate, dar ancheta a trebuit să aştepte încheierea carantinei.

“Pacientul 1” a fost interogat la sediul poliţiei de frontieră din Nadi, al treilea oraş din Fiji, fiind ulterior lăsat să plece. Ancheta continuă, însă nu au fost comunicate deocamdată alte detalii.

Spre deosebire de vecinele sale din ocean, Republica Fiji este una dintre foarte puţinele ţări din regiunea Pacificului cu câteva cazuri confirmate de COVID-19.

Citește și: Un spital COVID-19 a luat foc în Rusia! Cinci pacienți au murit – VIDEO

Procurorul general al ţării, Aiyaz Saiyed Khaiyum, a anunţat luni că în Fiji cel mai recent caz de contaminare – al 18-lea în total – a fost înregistrat la 21 aprilie, de atunci nemaifiind înregistrate alte cazuri.

Patru pacienţi mai sunt în momentul de faţă în izolare la spital.

Miercuri, urmau să fie aduşi în ţară cu un avion al liniilor aeriene naţionale mai mulţi cetăţeni ai Fiji din Auckland, Noua Zeelandă, care vor fi transferaţi într-o facilitate de carantină din Nadi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.