Pakistanul ANULEAZĂ interdicţia impusă unei grupări islamiste

Publicat:

Pakistanul a anulat interdicţia impusă asupra unei grupări islamiste radicale care s-a aflat în spatele protestelor sângeroase prin care se cerea expulzarea ambasadorului francez în urma desenării profetului Mohamed într-o revistă franceză, anul trecut, informează luni dpa, potrivit agerpres.

Ministerul Afacerilor Interne al Pakistanului a emis duminică seara un aviz consultativ prin care se revocă interdicţia impusă asupra grupării Tehreek-e-Labbaik Pakustan (TLP), un partid de extremă dreapta ce doreşte reimpunerea în această ţară a controversatelor legi privind blasfemia.


Citeşte şi: Un miliardar încearcă să construiască un cămin studenţesc în mare parte FĂRĂ ferestre într-un „experiment social și psihologic”

La câteva zile după încheierea unui acord între guvernul pakistanez şi grupare, Ministerul de Interne a anunţat că TLP va putea activa pe scena politică a ţării, în “interesul naţional mai larg”.

În urma acordului, TLP a renunţat la planul său de a pleca în marş spre Islamabad din fieful său Lahore situat în estul ţării şi a promis că nu va organiza proteste violente în viitorul apropiat, au precizat oficiali.

Gruparea, ai cărei membri sunt adepţii ramurii Barelvi a islamului, a organizat proteste sângeroase împotriva desenării profetului Mohamed în Franţa. Barelvi este o formă diferită de islamul practicat de grupări precum cea a talibanilor. Cunoscut de asemenea drept islamul sufit, această ramură le permite adepţilor săi să asculte muzică mistică şi să danseze.

Citeşte şi: Numărul de noi infectări atinge un nivel record în Germania – Black News

Guvernul de la Islamabad a refuzat să-l expulzeze pe ambasadorul francez şi, în loc de aceasta, a interzis în aprilie TLP, în baza legilor antiteroriste ale ţării, punând gruparea în aceeaşi categorie ca şi Al-Qaida şi mişcarea talibană din Pakistan, scoase în afara legii.

Gruparea TLP a crescut în importanţă în 2017 în urma susţinerii pe care a acordat-o legilor antiblasfemie, în dorinţa de a impune pedeapsa cu moartea pentru cei care sunt declaraţi vinovaţi de insultarea islamului sau profetului Mohamed. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European

Alianța creată de Viktor Orban va deveni oficial grup în Parlamentul European Noua alianță de partide de extremă dreapta a premierului ungar Viktor Orban din...

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani Rata de participare la turul doi al alegerilor legislative anticipate din Franţa a...

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.