Pakistanul cere convocarea Consiliului de Securitate al ONU

Publicat:

Pakistanul a cerut marţi ONU să convoace o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate în contextul escaladării tensiunilor între Islamabad şi New Delhi în privinţa statului Jammu şi Kashmir administrat de India, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Situaţia prezintă o ameninţare iminentă pentru pacea şi securitatea internaţională”, a scris ministrul de externe pakistanez Shah Mehmood Qureshi într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate.


Citeşte şi: S-au găsit primii vinovaţi de moartea lui Jeffrey Epstein: Directorul închisorii a fost TRANSFERAT şi doi gardieni au fost SUSPENDAŢI!

În scrisoarea consultată de dpa, Qureshi pretinde că decizia de a revoca statutul special constituţional al Kashmirului pe 5 august a fost “un mod de a justifica aderarea sa discutabilă la India”.

“Există, de asemenea, un pericol actual ca India să provoace un alt conflict cu Pakistanul pentru a distrage atenţia de la recentele sale acţiuni în statul ocupat Jammu şi Kashmir”, a adăugat Qureshi.

Citeşte şi: Sute de români au rămas BLOCAŢI pe o insulă grecească

Guvernul indian a revocat articolul 370 din Constituţia Indiei, care acorda regiunii disputate autonomie, cu excepţia chestiunilor de politică externă, apărare şi comunicaţii.

Decizia a împărţit fostul stat Jammu şi Kashmir în două teritorii administrate federal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi minori ar putea ajunge după gratii după ce au furat un telefon mobil

Doi minori ar putea ajunge după gratii după ce au furat un telefon mobil Doi minori de 15 și 16 ani din mun. Chișinău și...

Hezbollah afirmă că a ucis soldaţi israelieni în sudul Libanului ca răspuns la invazie

Hezbollah afirmă că a ucis soldaţi israelieni în sudul Libanului ca răspuns la invazie Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat vineri că a lansat obuze...

Alertă meteo în Moldova! Sunt preconizate ploi puternice

Alertă meteo în Moldova! Sunt preconizate ploi puternice Atenție! Se strică vremea. A fost emisă alertă Cod galben de instabilitate atmosferică. Citește și: Război electoral la...

Parlamentul European trimite o misiune de monitorizare a alegerilor din R.Moldova

Parlamentul European trimite o misiune de monitorizare a alegerilor din R.Moldova Parlamentul European, care urmează să voteze săptămâna viitoare o rezoluție privind reziliența Republicii Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.