Pakistanul este în alertă maximă după ce sute de talibani au fost eliberaţi din închisorile afgane

Publicat:

Forţele de frontieră din Pakistan sunt în alertă maximă după ce s-a raportat că mai multe sute de militanţi din grupări precum Stat Islamic şi talibanii pakistanezi au fugit din închisorile afgane după căderea Kabulului, au declarat miercuri oficiali pakistanezi, potrivit agerpres.

Talibanii au eliberat sute de deţinuţi din închisoarea de la baza aeriană Bagram, între care luptători proprii, dar şi afiliaţi la grupările Stat Islamic, Al-Qaida şi Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), relatează DPA.


Citeşte şi: Primul ministru gay din SUA a devenit părinte – Black News

Organizaţie ce reuneşte mai multe grupări militante, TTP a confirmat că a fost eliberat de talibani şi fostul său adjunct Maulvi Faqir Muhammad, cunoscut pentru legăturile sale strânse cu şeful al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.

Sute de combatanţi din TTP care s-au alăturat reţelei Stat Islamic atunci când aceasta a apărut în anumite părţi din Pakistan şi Afganistan au fost arestaţi de autorităţile afgane şi ţinuţi în închisoare.

”Acum sunt în libertate”, a declarat pentru DPA un oficial pakistanez din cadrul serviciilor de informaţii.

Autorităţile pakistaneze au declarat că au abordat problema cu talibanii afgani.

”Forţele noastre armate şi forţele armate civile sunt în stare de alertă”, a declarat ministrul de interne pakistanez, Sheikh Rashid Ahmed, ziariştilor invitaţi la o şedinţă de informare despre situaţia de la frontiera pakistanezo-afgană.

Ahmed a declarat că situaţia este ”normală” la cele două puncte de trecere principale ale ţării, Torkham, în provincia nord-vestică Khyber Pakhtunkhwa, şi Chaman, în sud-vestul Belucistanului.

Citeşte şi: Un farmacist american vindea pe net certificate covid – Black News

Ministrul a precizat că nu au fost luate măsuri pentru noii refugiaţi afgani.

Ţara a găzduit una dintre cele mai mari comunităţi de refugiaţi afgani din lume care au fugit în Pakistan după ce ţara lor a fost invadată de Uniunea Sovietică în 1979 sau în timpul conflictelor ulterioare.

Potrivit estimărilor guvernului, 2,7 milioane de afgani trăiesc în Pakistan. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.