X

Pakistanul importă 300.000 de tone de grâu din Rusia

Pakistanul a decis să importe grâu din Rusia, pentru a preveni o criză de securitate alimentară iminentă şi pentru a ţine sub control inflaţia, relatează DPA, potrivit agerpres.

Decizia de a importa 300.000 de tone de grâu a fost luată luni de Comitetul de Coordonare Economică. Este primul acord de import la nivel de stat cu Moscova din ultimii doi ani.

Citeşte şi: PERICOL pentru Terra! Un asteroid de mari dimensiuni se apropie de Pământ – Black News

Compania pakistaneză de depozitare şi servicii agricole (PASSCO) a atras atenţia autorităţilor asupra rezervelor insuficiente de grâu.

Producţia de grâu din Pakistan a scăzut cu 3,9% în acest an din cauza unui deficit de apă de irigaţii şi a săptămânilor de valuri de căldură înainte de perioada de recoltare. Câteva săptămâni mai târziu, rezervele de cereale ale PASSCO au fost afectate de inundaţii.

Citeşte şi: AIEA începe inspecţiile în Ucraina – Black News

Un deficit în producţia de cereale în trecut a dus la incertitudine politică şi la o golire a rezervelor de valută în Pakistan. 

Tags: Comitetul de Coordonare EconomicăCompania pakistaneză de depozitare şi servicii agricole (PASSCO)grâupakistanrusia
Categorii: Știrile zilei