X

Pakistanul va organiza alegeri generale în 25 iulie

Pakistanul va organiza alegeri generale în 25 iulie, marcând a doua tranziţie democratică consecutivă într-o ţară condusă de armată timp de jumătate din istoria sa, a informat presa locală sâmbătă seara, conform dpa, potrivit agerpres.

Preşedintele Mamnoon Hussain a aprobat data alegerilor pentru adunarea naţională şi patru adunări provinciale. La vot sunt aşteptaţi 105 milioane de alegători.

Citește și : Kim Jong-un şi-a reafirmat dorinţa pentru denuclearizare şi pentru organizarea unui summit cu Trump

Mandatul actualului guvern urmează să se încheie joi şi nu se ştie cine va conduce guvernul interimar pentru a superviza alegerile. Constituţia pakistaneză permite premierului şi liderului opoziţiei să elaboreze o foaie de parcurs pentru alegeri şi să aleagă liderul interimar.

Ţara este o putere nucleară cu o populaţie de 224 de milioane de locuitori, în principal populaţie musulmană, dar a fost zbuciumată în plan politic, niciun guvern democratic nefiind capabil să încheie un mandat de cinci ani în mai mult de şase decenii.

Istoria politică a ţării este marcată de frecvente lovituri de stat, asasinate şi eliminarea neîncetată a liderilor fie de către
armată, fie de o justiţie puternică.

Fostul premier Nawaz Sharif a devenit anul trecut ultimul lider care a fost înlăturat de Curtea Supremă pentru acuzaţii de corupţie, dar guvernul partidului său a continuat să conducă sub un nou premier.

Citește și : Aviaţia militară israeliană a lovit obiective militare ale Hamas din sudul fâşiei Gaza

Tags: alegătorialegeri generalearmataMamnoon Hussainpakistan
Categorii: Sinteze