Pakistanul prelungeşte data limită pentru repatrierea refugiaţilor afgani

Publicat:

Guvernul pakistanez intenţionează să extindă din nou termenul pentru repatrierea obligatorie a peste 2,5 milioane de refugiaţi veniţi din Afganistanul vecin, relatează vineri DPA, potrivit agerpres.

Pakistanul a anunţat expulzarea refugiaţilor afgani de mai multe ori, dar aceste decizii nu au fost niciodată puse în aplicare, iar termenele limită – dintre care cel mai recent expiră la 30 septembrie – au fost extinse.


Citeşte şi: Un avion plin cu pasageri a ajuns în mare după o aterizare ratată – VIDEO 

“Cabinetul federal a decis să prelungească şederea refugiaţilor afgani în ţară până în iunie 2019”, a declarat joi seară presei ministrul informaţiei, Chaudhry Fawad Hussain.

Guvernul intenţionează să formuleze o “politică exhaustivă” cu privire la refugiaţi înainte de expirarea viitorului termen-limită, a spus Hussain.

Prim-ministrul Imran Khan a anunţat în această lună că refugiaţii afgani care s-au născut şi au crescut în Pakistan vor primi cetăţenie, dar ministrul nu a spus dacă oferta rămâne în picioare.

El a precizat că există peste 2,5 milioane de refugiaţi afgani în Pakistan, dintre care jumătate de milion nu sunt înregistraţi.

Autorităţile afgane şi Înaltul comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR) au exprimat rezerve în privinţa întoarcerii refugiaţilor în regiuni lovite de război din Afganistan.

Citeşte şi: Autorităţile britanice au identificat un al treilea agent rus, implicat în otrăvirea lui Serghei Skripal

UNHCR supraveghează în prezent repatrierea voluntară a circa 1,4 milioane de afgani, dintre care cei mai mulţi au trăit în Pakistan de când ţara lor a fost invadată de Uniunea Sovietică în 1979.

Restul riscă expulzarea obligatorie după expirarea noului termen-limită.

Notificarea oficială privind ultima extindere a termenului-limită urmează să fie emisă de guvern, a declarat vineri pentru DPA comisarul şef pentru refugiaţii afgani, Muhammad Saleem Khan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Putin l-a demis pe prim-adjunctul lui Serghei Lavrov

Putin l-a demis pe prim-adjunctul lui Serghei Lavrov Preşedintele rus Vladimir Putin l-a eliberat pe Vladimir Titov din funcţia de prim-adjunct al ministrului de externe...

Rămas fără nicio miză, Joe Biden prezintă o propunere radicală de reformare a Curţii Supreme

Rămas fără nicio miză, Joe Biden prezintă o propunere radicală de reformare a Curţii Supreme Rămas fără nicio miză după retragerea din cursa prezidențială Joe...

Românii, cei mai mari consumatori de alcool din Europa

Românii, cei mai mari consumatori de alcool din Europa România se află pe locul 1 din 51 de națiuni europene în ceea ce privește consumul...

Osmoschescu: Neutralitatea a fost inclusă în Constituție pentru a nu face parte din securitatea colectivă a CSI

Osmoschescu: Neutralitatea a fost inclusă în Constituție pentru a nu face parte din securitatea colectivă a CSI Neutralitatea a fost inclusă în Constituție, deoarece Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.