X

Pălăria lui Harrison Ford din Indiana Jones, vândută la licitație cu suma record de 630.000 de dolari

Pălăria lui Harrison Ford din Indiana Jones, vândută la licitație cu suma record de 630.000 de dolari

Unul dintre cele mai iconice accesorii din cinematografie, pălăria fedora purtată de Harrison Ford în filmul „Indiana Jones și Templul Doom”, a fost vândută la licitație cu suma record de 630.000 de dolari, potrivit BBC.

Această piesă emblematică, care a însoțit aventurile lui Indy în numeroase pericole, a fost purtată atât de actorul principal, cât și de cascadorul său, Dean Ferrandini. Pălăria, realizată special pentru film, a fost vândută împreună cu fotografii nepublicate anterior ale lui Ferrandini purtând costumul complet, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Fedora din pâslă maro, realizată special pentru filmul Temple of Doom, a fost adjudecată pentru 630.000 de dolari (487.000 de lire sterline) în Los Angeles.

Jones, un arheolog aventurier, este văzut cu pălăria la începutul filmului, în care el și însoțitorii săi sar dintr-un avion care se prăbușește într-o plută gonflabilă. În timpul scenei, el se află la bordul unui avion cu cântăreața Wilhelmina „Willie” Scott, interpretată de Kate Capshaw, și prietenul său în vârstă de 12 ani, Short Round, interpretat de Ke Huy Quan, în timp ce scapă din ghearele unei bande criminale chineze.

Casa de licitații a spus că pălăria a fost folosită și în timpul fotografiilor suplimentare la facilitățile de efecte vizuale ale producătorului George Lucas.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Alături de pălăria lui Indiana Jones, s-au vândut și alte obiecte de colecție celebre din lumea cinematografiei, precum o cască de stormtrooper din „Star Wars” (315.000 de dolari) și o baghetă magică din seria „Harry Potter” (53.550 dolari).

Între timp, un costum purtat de Daniel Craig în filmul „Skyfall” din 2012 cu James Bond s-a vândut cu 35.000 de dolari (27.000 de lire sterline).

 

Tags: Harrison FordIndiana Jones
Diverse