Palatul aztec unde a trăit conchistadorul Hernán Cortés, descoperit în mijlocul pieţei centrale din Ciudad de Mexico

Publicat:

Vestigiile reşedinţei conchistadorului spaniol Hernán Cortés au fost descoperite sub o clădire emblematică din capitala mexicană, au anunţat atorităţile guvernamentale, scrie Le Figaro, potrivit news.ro .

Sub impozanta clădire Nacional Monte de Piedad, în mijlocul pieţei centrale din Ciudad de Mexico, muncitorii au descoperit podele cu plăci de bazalt.


Citește și : Preşedintele parlamentului catalan crede că Madridul ‘I-A SPART’ telefonul

Potrivit BBC, acestea făceau parte din spaţiul deschis al palatului conducătorului aztec Axayácatl, a anunţat National Institute of Anthropology and History (INAH) din Mexic.

Palatul a fost folosit drept reşedinţă de conchistadorul spaniol Hernán Cortés după căderea imperiului aztec.

Au fost găsite dovezi ale casei pe care Cortés a avut-o pe locul palatului.

Arheologii au spus că este posibil să fi refolosit materiale de la palatul lui Axayácatl, care, precum şi alte construcţii sacre aztece, au fost distruse de conquistadorii spanioli.

Axayácatl a domnit între anii 1469 şi 1481 şi a fost tatăl lui Montezuma, unul dintre ultimii conducători ai imperiului.

Citește și : NATO va continua să acorde sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor

Cortés a sosit pe teritoriul Mexicului de azi în 1518 în calitate de comandant al misiunii de explorare a regiunii pentru colonizarea spaniolă.

El şi oamenii lui au asediat capitala aztecă Tenochtitlán în 1521. Când oraşul a capitulat, colonizatorii spanioli l-au distrus.

Clădirea care se află în prezent pe acel loc – Nacional Monte de Piedad – este un amanet istoric care a fost construit în 1755.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.