X

Un palestinian a fost ucis în confruntări cu armata israeliană în Cisiordania (minister)

Un palestinian a fost împuşcat mortal sâmbătă în confruntări cu armata israeliană în cursul unui raid în Cisiordania ocupată, a indicat ministerul palestinian al Sănătăţii, transmite AFP.

Potrivit aceluiaşi minister, citat de Xinhua, tânărul palestinian a murit la spital în urma rănilor, după ce a fost împuşcat în cap de soldaţii israelieni, conform agerpres.

El a fost identificat, conform AFP, ca fiind Ahmad Abou Obeid, 19 ani. Tânărul a fost împuşcat într-o incursiune a armatei israeliene în satul Bourquine, din nordul Cisiordaniei, a precizat ministerul palestinian.

Citește și : Rusia denunță „caracterul belicos” şi „antirus” al noii strategii nucleare americane

Armata israeliană a indicat că a mers în sat în căutarea unui bărbat suspectat că ar fi ucis un rabin în ianuarie, dar nu a făcut comentarii cu privire la moartea palestinianului.

Raziel Shevah, 35 de ani, a fost ucis pe 9 ianuarie în timp ce circula cu maşina sa aproape de colonia Havat Gilad, unde locuia.

Armata este angajată de atunci într-o urmărire intensă pentru a-l găsi pe presupusul criminal, Ahmed Jarrar, 22 de ani. Acesta este fiul lui Nasser Jarrar, un comandant al grupării islamiste Hamas, ucis de forţele israeliene în cea de-a doua intifadă a palestinienilor (2000-2005).

Armata nu a precizat dacă suspectul a fost arestat în urma raidului de sâmbătă.

Tags: armataBourquinecisiordaniacriminalhamasRAID
Categorii: Sinteze