X

Palestinian ucis în Fâşia Gaza de un obuz israelian – FOTO

Un agricultor palestinian a fost ucis vineri dimineaţă devreme în Fâşia Gaza de un tir de artilerie israelian, cu câteva ore înaintea unei adunări de protest cu ocazia “Zilei pământului” palestinian. 

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii palestinian, citat de AFP, bărbatul, în vârstă de 27 de ani şi identificat ca Omar Samur, a fost ucis în apropiere de Khan Yunis, în sudul Gazei, relatează agerpres.

Potrivit martorilor oculari, el se afla pe terenul său lângă graniţă când a avut loc incidentul.


Citeşte şi: Trump anunţă PLECAREA trupelor americane din Siria

Armata israeliană nu a reacţionat imediat la aceste informaţii.

Începând de vineri şi timp de mai mult de şase săptămâni, are loc o mare adunare în care mii de palestinieni – rupţi de restul lumii din cauza blocadei israeliene – sunt chemaţi să protesteze la câteva sute de metri de bariera israeliană ce închide frontiera cu Gaza. În sud, cealaltă frontieră, cu Egiptul, este închisă aproape permanent.

Începutul protestului coincide cu “Ziua pământului” palestinian, comemorarea anuală a uciderii a şase arabi israelieni în 1976 în timpul manifestaţiilor împotriva confiscării terenurilor de către Israel.

Această acţiune de protest va avea loc sub stricta supraveghere a soldaţilor israelieni gata să răspundă cu forţă dacă situaţia va degenera. 

Citeşte şi: Reacţia Casei Albe după ce Moscova a anunţat că va expulza 60 de americani şi închiderea unui consulat

Tags: fasia gazaisraelKhan YunisOmar SamurPalestinaZiua pământului
Categorii: Știrile zilei