Palestinienii condamnă decizia SUA privind legalitatea coloniilor israeliene din Cisiordania

Publicat:

Secretarul General al Organizației pentru Eliberarea Palestiniei (PLO), Saeb Erekat, a condamnat comportamentul Statelor Unite ce amenință securitatea internațională, după ce Washingtonul și-a schimbat poziția față de acțiunile de colonizare întreprinse de Israel, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit mediafax.

Conform criticilor transmise de oficialul palestinian, Israelul fură pământul și confiscă resursele naturale ale palestinienilor, divizând, dislocând și restricționând libertatea de mișcare a poporului palestinian.


Citește și : Maria Butina, invitată să lucreze la biroul comisarului rus pentru drepturile omului

Erekat a reiterat faptul că, sub prevederile dreptului internațional, coloniile israelienilor din Cisiordania sunt ilegale. Totodată, acesta a solicitat comunității internaționale să acționeze în consecința „comportamentului iresponsabil al Statelor Unite, care amenință securitatea și pacea internațională”.

Similar, Uniunea Europeană a reafirmat poziția pe care o are în raport cu acțiunile de colonizare ale israelienilor, considerându-le ilegale în acord cu dreptul internațional.

La polul opus, premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia Washingtonului, afirmând că „Statele Unite au adoptat o politică importantă care îndreaptă o greșeală istorică”.

Citește și : China somează SUA să înceteze provocările militare în Marea Chinei de Sud

Administraţia Donald Trump a anunţat, luni seară, modificarea poziţiei Statelor Unite faţă de coloniile israeliene din Cisiordania, care nu vor mai fi considerate ilegale. Washingtonul a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Isreaelului, a transferat sediul ambasadei SUA din Tel Aviv în Ierusalim şi a închis o misiune diplomatică palestiniană din capitala americană. Autoritatea Palestiniană a condamnat vehement aceste decizii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.