Paloma Picasso preia administrarea succesiunii Picasso

Publicat:

Paloma Ruiz-Picasso, fiica cea mică a lui Pablo Picasso, a fost desemnată administratoarea succesiunii Picasso, care gestionează drepturile de autor privind creaţiile pictorului, în locul fratelui ei Claude, a precizat pentru AFP avocatul familiei, Jean-Jacques Neuer, potrivit AFP şi agerpres.

Femeie de afaceri, personalitate a modei, precum şi creatoare de parfumuri, accesorii şi bijuterii, Paloma Picasso, în vârstă de 74 de ani, este fiica pictorului spaniol şi a pictoriţei franceze Françoise Gilot, care a decedat în iunie.


Citeşte şi: Vrea cu adevărat Suedia să adere la NATO? – Black News

Numirea acestei personalităţi în fruntea celei mai importante succesiuni artistice din lume este ”foarte importantă pentru mediul artistic”, a comentat Neuer.

Succesiunea Picasso aparţine în indiviziune lui Claude şi Palomei Picasso şi nepoţilor pictorului Marina Picasso, Bernard Ruiz-Picasso, precum şi lui Olivier, Diana şi Richard Widmaier-Picasso.

Asociaţia deţine monopolul drepturilor de autor şi de reproduce a operelor lui Picasso, precum şi drepturile de imagine, dreptul moral şi drepturile privind marca. Asociaţia emite certificate de autenticitate şi luptă pentru contracararea falsurilor intentând cu regularitate acţiuni în instanţă.

În ultimii ani, cea mai mare realizare a fost recuperarea a 271 de desene realizate de Picasso şi deţinute de un fost electrician al artistului, care afirmă că le-a primit cadou de la văduva pictorului. În 2019, după nouă ani de procese, fostul electrician şi soţia lui, apăraţi la vremea respectivă de Eric Dupond-Moretti, în prezent Ministrul Justiţiei în Franţa – au fost condamnaţi pentru posesie de bunuri furate la doi ani de închisoare cu suspendare.

Citeşte şi: Germania avea superioritatea economică, Franța superioritatea strategică. Războiul din Ucraina încurcă apele – Black News

Claude Ruiz-Picasso, în vârstă de 76 de ani, care a administrat succesiunea din 1989, a dorit să se retragă şi să-i lase locul surorii lui, a subliniat avocatul.

La 50 de ani de la moartea sa, în aprilie 1973, creatorul ”Guernica” şi al ”Domnişoarelor din Avignon” continuă să fascineze: muzee din lumea întreagă, mai ales în Franţa şi Spania, au programat anul acesta circa 50 de expoziţii care îi sunt consacrate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.