PAM: Numărul persoanelor care suferă de foame este în creştere

Publicat:

Numărul persoanelor aflate la limita fometei în 43 de ţări a atins 45 de milioane, iar situaţiile de insecuritate alimentară acută au crescut în lume, a avertizat luni Programul Alimentar Mondial (PAM), relatează AFP, potrivit news.ro.

Această creştere a numărului persoanelor ameninţate de foamete – de la 42 de milioane la începutul anului, la 45 de milioane – a fost constatată cu ajutorul unei evaluări a insecurtăţii alimentare potrivit căreia alte trei milioane de persoane se confruntă, în prezent, cu foametea în Afganistan, potrivit agenţiei ONU cu sediul la Roma.


Citeşte şi: Un miliardar încearcă să construiască un cămin studenţesc în mare parte FĂRĂ ferestre într-un „experiment social și psihologic”

”Zeci de milioane de persoane se află la capătul puterii. Conflictele, modificările climatice şi covid-19 au crescut numărul persoanelor aflate în situaţie de foamete acută”, avertizează directorul executiv al PAM David Beasley.

”Ultimele date arată că peste 45 de milioane de persoane se află la limita foametei”, avertizează conducătorul PAM în urma unei vizite în Afganistan, unde Programul furnizează ajutoare unui număr de 23 de milioane de oameni.

”Preţul carburanţilor creşte, preţul producelor alimentare creşte extrem, fertilizanţii sunt mai scumpi, iar toţi aceşti factori alimentează o nouă criză, la fel ca cea care afectează în prezent Afganistanul şi situaţii de urgenţă vechi ca cele din Yemen şi Siria”, avertizează el.

Costul prevenţiei foametei în lume se ridică la şapte miliarde de dolari  în creştere faţă de cele 6,6 miliarde de dolari cât era la începutul anului trecut şi este necesar să se ţină cont de faptul că mecanismele tradiţionale de finanţare sunt copleşite.

Citeşte şi: Numărul de noi infectări atinge un nivel record în Germania – Black News

Familiile care se confurntă cu situaţii de insecuritate alimentară acută sunt nevoite ”să facă alegeri devastatoare” – şi anume să-şi căsătoriească copii prea tineri, să-i retragă de la şcoală sau să-i hrănească cu greieri, frunze sau cactus, potrivit PAM.

Potrivit unor Informaţii de presă, în Afganistan ”familii (sunt) nevoite să-şi vândă copiii într-o încercare disperată de supravieţuire”, trage ONU un semnal de alarmă.

Numeroase secete în Afganistan şi o prăbuşire economică a ţării au afectat familiile, în timp ce 12,4 milioane de persoane din Siria nu ştiu ce vor mânca a doua zi – mai multe decât în orice moment al Războiului din Siria, care a izbucnt în urmă cu zece ani, potrivit PAM.

Situaţii de foamete acută s-au constatat în Etiopia, Hait, Somalia, Angola, Kenya şi Burundi, potrivit PAM.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au avut cea mai mare creștere săptămânală din ultimii aproape doi ani, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu Prețurile petrolului au înregistrat cea...

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței

Medicii de la urgență au sărbătorit Ziua Națională a Ambulanței Angajații Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au sărăbătorit sâmbătă, 5 octombrie, Ziua Națională a...

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită ‘normală, exploratorie’

Geoană spune că a fost la Moscova în 2009 într-o vizită 'normală, exploratorie' Mircea Geoană a vorbit la Digi24 despre vizita pe care a făcut-o...

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe Varza murată este un preparat tradițional care nu lipsește din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.