Până la 60.000 de persoane au fost strămutate în nord-vestul Siriei în ultimele săptămâni (ONU)

Publicat:

Aproximativ 60.000 de persoane au fost strămutate în ultimele săptămâni ca urmare a numeroaselor bombardamente care au avut loc în zone din provincia Idlib, situată în nord-vestul Siriei, potrivit informaţiilor furnizate vineri de o agenţie a ONU, transmite dpa, scrie agerpres.

“Până la 60.000 de persoane au fost strămutate în nord-vestul Siriei, în principal în guvernoratul Idlib, în ultimele săptămâni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroului Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).


Citește și : Două nave de croazieră au intrat în coliziune într-un port din Marea Caraibilor

De la începutul lunii decembrie, regiuni din sudul şi estul guvernoratului Idlib, ultimul bastion al rebelilor din Siria, au devenit ţinta unor atacuri aeriene frecvente din partea forţelor regimului de la Damasc, susţinute de Rusia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat vineri că peste 400 de atacuri aeriene au ţintit zone locuite de civili în ultimele 24 de ore.

Conform activiştilor din Idlib, ca urmare a bombardamentelor masive, peste 100 de persoane, în majoritate copii, au fost ucise în această săptămână în zonele rurale.

Citește și : Pachetul de combatere a schimbărilor climatice a trecut şi de ultimul vot al legislativului din Germania

Pe 30 aprilie, guvernul sirian susţinut de aviaţia rusă a început o ofensivă pe scară largă împotriva rebelilor din provinciile învecinate Hama şi Idlib, obligând mii de persoane să îşi părăsească locuinţele.

ONU a estimat că mai mult de 400.000 de persoane au fost strămutate de la începerea acestor atacuri violente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală

Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întreprinde astăzi, 4 octombrie, o vizită în Republica Moldova.  Potrivit unui comunicat al...

Vrancea s-a zguduit din nou. Cât de puternic a fost seismul

Vrancea s-a zguduit din nou. Cât de puternic a fost seismul Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe Richter s-a înregistrat, în această dimineață în zona...

METEO// Ne așteaptă o zi însorită cu temperaturi generoase

METEO// Ne așteaptă o zi însorită cu temperaturi generoase Vremea continuă să se încălzească. Meteorologii ne promit o zi cu mult soare și valori termice...

Kim Jong Un NU va ezita să apese ‘butonul nuclear’ în cazul unui atac

Kim Jong Un NU va ezita să apese 'butonul nuclear' în cazul unui atac Coreea de Nord va folosi "fără ezitare" arma atomică în cazul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.