X

Pandemia a diminuat numărul deportărilor din Germania

Numărul solicitanţilor de azil cu cereri respinse şi deportaţi din Germania a scăzut brusc în timpul pandemiei de coronavirus, a informat marţi presa germană, potrivit agerpres.

“Numeroase state continuă să refuze intrarea cetăţenilor străini sau să o limiteze la doar câteva cazuri indispensabile”, a declarat Ministerul Federal de Interne grupului media Funke în comentarii publicate marţi şi citate de dpa.

Citeşte şi: România ÎŞI SUSPENDĂ activitatea Secţiei Consulare la Washington

Potrivit acestor informaţii, numărul de repatrieri în primele cinci luni a scăzut de la 10.951 la 5.022 în aceeaşi perioadă a anului trecut. În mai, au existat doar aproximativ 150 de repatrieri.

Numărul total de persoane obligate să părăsească ţara în cele 12 luni până în mai a fost de 266.605, o creştere de la 245.597 anul precedent.

Citeşte şi: Ziua Franţei este sărbătorită sobru; Macron îşi prezintă planul post-epidemie

“Având în vedere numărul tot mai mare de solicitanţi de azil, statele federale ar trebui să se angajeze în problema deportării străinilor care sunt obligaţi să părăsească ţara”, a declarat expertul în politici interne al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) Armin Schuster grupului Funke.

Ministrul bavarez de interne Joachim Herrmann a spus că pentru el este important “că ne întoarcem de asemenea la normalitate în deportări în linie cu scăderea cifrelor privind infecţiile”.

Tags: Armin SchusterazilcoronavirusdeportarigermaniaJoachim Herrmannpandemie
Categorii: Externe