X

Pandemia a lăsat orfani aproape 100.000 de copii în Peru

Peru este ţara din America de Sud cu cea mai mare rată a mortalităţii din lume. În timpul pandemiei, peste 6.000 de peruani la un milion de locuitori au murit din cauza virusului SARS-CoV-2. iar ca răspuns, Guvernul a decis să cumpere 55 de milioane de doze de vaccin COVID-19 în 2022, informează mediafax.

COVID-19 a lăsat orfani aproape 100.000 de copii în Peru, naţiunea cu cea mai mare rată a mortalităţii cauzate de coronavirus din lume. Peru este liderul mondial în ceea ce priveşte decesele totale de COVID, în funcţie de populaţia totală.

Citește și : Amenzi usturătoare pentru italienii care nu respectă noile măsuri antiepidemice

Ţara are 33 de milioane de locuitori şi trece prin al III-lea val de Covid, care a provocat aproximativ două milioane de infecţii. Peste 202.900 de oameni au murit de la începutul pandemiei.

„Din păcate, ţara noastră are peste 98.000 de copii care şi-au pierdut taţii, mamele sau tutorele în timpul pandemiei”, a declarat ministrul Familiei, Anahi Durand, citând cifre publicate în jurnalul medical „The Lancet”.

Peru va cumpăra 55 de milioane de doze de vaccin COVID-19 în 2022, pentru a le oferi personalului medical şi persoanelor vulnerabile o a patra vaccinare, a anunţat guvernul.

„Am convenit cu mai multe laboratoare să achiziţionăm 55 de milioane de doze de vaccin în 2022. Acest lucru ne-ar permite să aplicăm o a patra doză de rapel, pentru sectoarele cele mai vulnerabile şi pentru personalul de primă linie (medici şi asistente)”, anunţă ministrul Sănătăţii, Hernando Cevallos.

Oficialul adaugă că vaccinarea populaţiei cu a patra doză, la trei luni după a treia, va depinde de evoluţia pandemiei în ţară. Ministrul a confirmat, de asemenea, achiziţia vaccinurilor Pfizer şi începerea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în ianuarie.

Citește și : ‘Oricare ar fi soluţia privind Ucraina, ea trebuie să nu ocolească Europa’

Peru urma să găzduiască şi un eveniment religios planetar, care însă a fost anulat. Cea de-a 30-a Zile Mondiale a Bolnavului, nu va putea avea loc în Arequipa, Peru, ci va avea loc în Bazilica Sf. Petru din Vatican. În ultima lună, infecţiile în Peru s-au dublat la peste 1.500 pe zi, în timp ce decesele au crescut la peste 50 pe zi. Ţara sud-americană a interzis reuniunile de familie şi sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou.

Prin aceste măsuri, Peru speră să atenueze răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron. Guvernul peruan a prelungit starea de urgenţă din cauza pandemiei până pe 31 ianuarie.

Tags: covid-19PeruSARS-CoV-2vaccin
Categorii: Știrile zilei