Pandemia de coronavirus a redus prețurile alimentelor pe plan mondial

Publicat:

Preţurile produselor alimentare, la nivel mondial, au scăzut brusc în luna martie. Din cauza pandemiei de coronavirus, cererile adresate producătorilor de alimente au fost tot mai puţine, au declarat reprezentanții agenţiei alimentare a Naţiunilor Unite, pentru Reuters, scrie mediafax.

Indicele preţurilor alimentare la Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură (FAO), care măsoară modificările lunare, este în scădere cu 4,3% faţă de luna februarie.


Citește și : Ultimul bilanț AFP anunță aproape 48.000 de decese de coronavirus

„Scăderile de preţ sunt determinate în mare măsură de factori de cerere, nu de ofertă, iar factorii cererii sunt influenţaţi de perspectivele din ce în ce mai deteriorate”, a declarat Abdolreza Abbassian, economistul senior al FAO, pentru Reuters.

Preţul zahărului a înregistrat cea mai mare scădere, cu 19,1% faţă de luna februarie, în timp ce preţul uleiului vegetal a scăzut cu 12%.

Indicele preţurilor produselor lactate a scăzut cu 3%, determinat de scăderea cotaţiilor şi încetinirea cererii globale de import pentru lapte praf degresat şi lapte integral, în timp ce indicele de carne a scăzut cu 0,6%.

Deşi FAO a mărit producţia mondială de cereale pentru anul 2019, estimează că cea din 2020 rămâne neschimbată, la 763 milioane de tone.

Citește și : Noul lider al laburiștilor britanici va fi anunțat sâmbătă

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.