X

Pandemia de Covid-19 este asociată cu probleme de sănătate mintală

Covid-19, boala provocată de noul coronavirus, este asociată cu probleme de sănătate mintală, legate de morbiditatea şi mortalitatea provocate de boală şi de impactul măsurilor de distanţare socială, potrivit unui raport al Centrului pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Statele Unite, scrie news.ro .

Simptomele de anxietate şi depresie au crescut în mod considerabil în SUA în perioada aprilie-iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019.

Citește și : Lukaşenko afirmă că Putin i-a promis ajutor pentru asigurarea securităţii Belarusului şi respinge medierea externă

Pentru evaluarea sănătăţii mintale, a consumului de substanţe şi a ideilor de sinucidere în timpul pandemiei, în perioada 23-30 iunie au fost efectuate studii în rândul a 5.470 de adulţi, cu vârste de cel puţin 18 ani din Statele Unite.

Pe ansamblu, 40,9% dintre respondenţi au declarat cel puţin o stare sau un comportament advers, între care simptome de anxietate sau depresie (30,9%), traumă sau stres legate de pandemie (26,3%) şi începerea sau creşterea consumului de substanţe pentru a face faţă stresului sau emoţiilor legate de Covid-10 (13,3%).

Procentajul respondenţilor care au declarat că s-au gândit serios la sinucidere într-o perioadă de 30 de zile anterioară finalizării studiului (10,7%) este semnificativ mai mare în rândul respondenţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (25,5%), minorităţilor rasiale/etnice ( hispanici 18,6%, persoane de culoare în afară de hispanici 15,1%), persoane cre îngrijesc adulţi fără să fie remunerate (30,7%) şi lucrători în sectoare esenţiale (21,7%).

Citește și : Reacţiile unor ţări arabe faţă de acordul EAU-Israel se lasă aşteptate

Tags: anxietatecovid-19depresiepandemiestudiuSUA
Categorii: SănătateȘtirile zilei