Pandemia de COVID-19, teren minat pentru vedete

Publicat:

Pandemia cauzată de noul coronavirus îi aduce pe fani mult mai aproape de celebrităţi într-o manieră fără precedent, prin intermediul unor mesaje online cu un puternic caracter personal publicate de anumite vedete, însă nu toţi internauţii apreciază ceea ce văd în acele conţinuturi distribuite pe reţelele de socializare, informează Reuters joi, scrie agerpres.

Astfel, Taylor Swift a anunţat că va trimite sume în numerar unora dintre admiratorii ei, iar Rihanna a donat 6 milioane de dolari pentru a-i sprijini pe acei oameni ale căror mijloace de existenţă au fost afectate de pandemia de coronavirus.


Citește și : Parlamentul European face apel la o atenţie deosebită dezinformării online

David Geffen, un cunoscut producător de film şi muzică, a anunţat că s-a autoizolat în Marea Caraibilor la bordul iahtului său care costă mai multe milioane de dolari, iar Madonna a publicat pe reţelele de socializare o înregistrare video – pe care a şters-o ulterior – care o arăta într-o cadă umplută cu petale de trandafir şi în timp ce spunea că noul coronavirus este “marele egalizator”.

“Celebrităţile trec de asemenea printr-o perioadă dificilă şi încearcă să ajute aşa cum ştiu ele mai bine”, a declarat Jeetendr Sehdev, expert în imaginea celebrităţilor din Los Angeles.

“Însă nu ajută deloc atunci când multe dintre ele vorbesc despre modul în care noul virus a devenit un egalizator”, a adăugat el.

Apărând în înregistrări video difuzate pe reţelele de socializare şi filmate în bucătăriile, dormitoarele şi pe canapelele lor, vedete de prim rang precum Kate Winslet şi Gwyneth Paltrow s-au arătat în faţa admiratorilor fără să poarte machiaje şi coafuri perfecte. Unele dintre celebrităţi au oferit publicului şi câteva imagini scurte cu vilele, piscinele şi bucătăriile lor create de designeri de lux unde îşi petrec perioada de izolare la domiciliu, impusă pentru a limita răspândirea pandemiei.

Însă plângerile unora dintre ele, care afirmau că s-au plictisit, sau încercările lor de a genera empatie în rândul publicului larg au stârnit multă nemulţumire, în contextul în care milioane de oameni din lumea întreagă au rămas fără locuri de muncă sau îşi riscă sănătatea lucrând în spitale şi în magazine alimentare.

David Geffen a fost pur şi simplu desfiinţat pe reţelele de socializare după ce a publicat săptămâna trecută o fotografie care îl prezenta pe iahtul său. Imaginea era însoţită de mesajul “Apusul de aseară… izolat în Insulele Grenadine”.

Cântăreţul John Mayer a reacţionat marţi la acel mesaj distribuind o înregistrare video în care interpreta un cântec satiric, intitulat “Drone Shot of My Yacht”.

Un eveniment televizat, “Concert for America”, organizat duminică şi în timpul căruia diverşi muzicieni s-au filmat în timp ce interpretau anumite cântece din reşedinţele lor, a strâns aproape 8 milioane de dolari pentru ajutorarea persoanelor afectate de noul coronavirus. Lady Gaga a purtat pantaloni de trening. Cântăreţul country Tim McGraw stătea pe marginea piscinei din reşedinţa sa din Nashville.

Un videoclip care parodiază celebrităţile aflate în carantină, realizat de un fotograf de nunţi din Louisiana, rămas în prezent fără loc de muncă, a atras peste 12 milioane de vizualizări într-o săptămână. Dalton Smiley, în vârstă de 20 de ani, a spus că acel clip a fost inspirat de celebrităţile care vorbesc pe internet despre cât de mult se plictisesc în această perioadă.

Citește și : Pandemia de coronavirus a redus prețurile alimentelor pe plan mondial

“Ne este cu adevărat greu aici. Pista de bowling s-a stricat duminică, gheaţa patinoarului s-a topit şi nu putem să chemăm pe nimeni să le repare”, a declarat Dalton Smiley în acel clip-parodie, pozând într-o piscină şi bând un cocktail.

“Nu cred că vedetele fac acest lucru pentru a stârni compasiune. Încearcă doar să pară abordabile. Însă cei mai mulţi dintre americani au mari dificultăţi acum în a-şi plăti chiria şi a aduce mâncare pe mesele lor”, a adăugat autorul clipului.

Jeetendr Sehdev consideră că mesajele vedetelor au avut parte de o primire bună în rândul publicului atunci când ele s-au limitat să îi îndemne pe oameni să respecte dispoziţiile oficiale şi recomandările ştiinţifice sau atunci când au dezvăluit experienţe personale în maniere autentice, aşa cum au procedat actorii Tom Hanks şi Idris Elba când au anunţat că au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Alte celebrităţi au mers însă şi mai departe. Cântăreţele Taylor Swift şi Ariana Grande au donat mii de dolari fanilor lor aflaţi în situaţii dificile. Cântăreaţa R&B Lizzo a donat alimente unor spitale, dorind să mulţumească astfel personalului medical pentru eforturile depuse.

Rihanna şi Jay-Z au donat 2 milioane de dolari pentru ajutorarea muncitorilor fără acte oficiale, copiilor angajaţilor din sectorul sănătăţii şi ai membrilor serviciilor de urgenţă, dar şi a persoanelor fără adăpost. Fundaţia Rihannei a donat în plus şi suma de 5 milioane de dolari în beneficiul mai multor organizaţii de caritate.

Americanii au descoperit săptămâna trecută cel mai puţin probabil suporter al lor pe timp de pandemie în persoana cântăreţei Britney Spears, care a promovat pe reţelele de socializare un mesaj în care se solicită împărţirea averilor, iar angajaţii sunt îndemnaţi să se sprijine între ei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 3 iulie în Istorie 3 iulie este a 184-a zi a calendarului gregorian și a 185-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 3 iulie 2024

Horoscop 3 iulie 2024 Leii atrag toate privirile, Capricornii pun sănătatea pe primul loc, potrivit stiripesurse. Horoscop 3 iulie 2024 pentru Berbec Ziua se anunță plină de...

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate

Pearl Jam anulează mai multe date din turneu din cauza problemelor de sănătate Trupa rock Pearl Jam a anulat mai multe date din turneul european...

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului ‘The Agency’

Richard Gere face trecerea la televiziune şi se alătură serialului 'The Agency' Actorul american Richard Gere se va alătura distribuţiei serialului "The Agency", produs de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.