PANICĂ la Paris. O maşină a intrat ÎN PLIN într-un grup de militari – FOTO/VIDEO

Publicat:

UPDATE 11:28. Un autovehicul a lovit miercuri dimineaţă un grup de militari din cadrul operaţiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind şase militari, dintre care doi sunt în stare gravă, transmit AFP şi Reuters.

Sursa foto: AFP

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar vehiculul implicat a fugit.


”În prezent este în desfăşurare intervenţia poliţiei. Are loc căutarea vehiculului”, a scris pe Twitter departamentul de poliţie din Paris.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei, maşina era condusă de un bărbat. Poliţia a anunţat pe Twitter că vehiculul a fost văzut în suburbia Levallois-Perret.

Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunţat un ‘act deliberat’. El a explicat că maşina implicată în atac era parcată pe aleea unde se află cazarma şi i-a lovit pe militari la ieşirea din aceasta.

”Este un act intolerabil, de neînţeles”, a adăugat Balkany.

Din ianuarie 2015, Franţa a fost ţinta unui val de atacuri jihadiste soldate cu moartea a 239 de persoane, ultimele vizând în special forţele de ordine, notează DPA şi AFP. 

În aprilie, un poliţist a fost împuşcat pe bulevardul Champs-Elysees de un bărbat cu cazier judiciar. Anchetatorii au stabilit că atacul a avut motivaţie teroristă. 

Atacuri eşuate au vizat de asemenea poliţişti şi soldaţi pe Champs-Elysees, lângă muzeul Luvru şi în apropiere de Catedrala Notre-Dame. 

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost arestat sâmbătă după ce a încercat să forţeze un punct de control la Turnul Eiffel. Procurorii care investighează cazuri de terorism au afirmat că anchetează acest incident deşi suspectul a fost trimis la un spital de psihiatrie unde a fost anterior internat.

UPDATE 10:47. Un autovehicul a lovit miercuri dimineaţă un grup de militari din cadrul operaţiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind şase militari, dintre care doi sunt în stare gravă, transmit AFP şi Reuters.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar vehiculul implicat a fugit.

În prezent este în desfăşurare intervenţia poliţiei. Are loc căutarea vehiculului”, a scris pe Twitter departamentul de poliţie din Paris.

Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunţat un ‘act deliberat’. El a explicat că maşina implicată în atac se afla pe aleea unde se află cazarma şi i-a lovit pe militari la ieşirea din aceasta.

Este un act intolerabil, de neînţeles”, a adăugat Balkany.

Citeşte şi: Australia se teme de un conflict cu Coreea de Nord: ‘Ar fi DEVASTATOR’

Ştire iniţială: Mai mulţi militari francezi au fost răniţi după ce au fost loviţi de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters, potrivit agerpres.


Poliţia din capitala franceză a anunţat că o operaţiune este în curs de desfăşurare la Levallois-Perret pentru căutarea vehiculului implicat în incident. France Info a relatat că au fost răniţi şase militari francezi, dintre care doi sunt în stare gravă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.