Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând

Publicat:

Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând

Panourile solare au ajuns atât de ieftine încât cetățeni din mai multe state europene le folosesc pe post de gard în gradină „împușcând” astfel doi iepuri deodată: produc și energie electrică și își și delimitează curțile.

Astfel de garduri de grădină se întâlnesc în Olanda și Germania, deoarece un boom al producției chineze saturează piața globală, potrivit Financial Times

Panourile captează mai puțină lumină solară atunci când sunt folosite ca gard decât pe acoperișuri, dar procesul economisește costuri mari de muncă și schele, potrivit analiștilor și postărilor pe rețelele sociale ale gospodăriilor care le-au instalat.
Acesta este rezultatul faptului că panourile solare devin atât de ieftine încât le punem peste tot”, a spus Jenny Chase, analist solar principal la BloombergNEF.


De ce să ridicați un gard când puteți monta un sistem de panouri solare, chiar dacă nu sunt aliniate exact la soare?” spune Martin Brough, șeful cercetării climatice la BNP Paribas Exane. „Acolo unde panourile în sine sunt incredibil de ieftine, constrângerile devin costurile de instalare și amplasamentele . . . ai un pic de abilitate de bricolaj.”

Furnizarea de panouri solare la nivel global va atinge 1.100 gigawați până la sfârșitul acestui an, sau de trei ori mai mult decât prognoza actuală pentru cerere, estimează Agenția Internațională pentru Energie. Un exces de producție în China conduce această tendință, se spune.

În același timp, instalațiile s-au scumpit, în principal din cauza creșterii costurilor cu forța de muncă, iar așteptarea ca panourile să fie conectate la rețelele electrice pune la încercare răbdarea industriei și a gospodăriilor. Problemele legate de capacitatea rețelei afectează majoritatea țărilor și nu pot fi rezolvate ușor și rapid.

Longi Green Energy Technology, unul dintre cei mai mari producători de panouri din lume, a declarat recent că a concediat mii de muncitori din fabrici, deoarece surplusul i-a trimis pe producătorii chinezi în retragere.

În Europa, directorii din industrie avertizează cu privire la probleme iminente pentru un sector care a fost afectat de pierderi de locuri de muncă, falimente și închideri în ultimele luni.

Comisia Europeană spune că se va angaja să „evalueze toate dovezile presupuselor practici neloiale” și să îmbunătățească accesul producătorilor de panouri solare la fondurile UE, conform unui proiect de plan văzut de Financial Times și care urmează să fie semnat de miniștrii energiei din UE și grupurile industriale. pe 15 aprilie. Dar este puțin probabil ca acest lucru să satisfacă industria.

Lăzi cu panouri au rămas nevândute

Alessandro Barin, directorul executiv al companiei italiene FuturaSun, care produce panouri în China pentru a le vinde în Europa, a declarat că lăzile de panouri au rămas nevândute în porturi și depozite chiar și după închiderea fabricii, când a prelungit închiderea pentru vacanța de Anul Nou.

  • Un panou solar costa 11 cenți americani per watt la sfârșitul lunii martie, sau doar jumătate din prețul din aceeași perioadă a anului trecut, potrivit BloombergNEF, și era de așteptat să scadă și mai mult, pe măsură ce producătorii concurau pentru a scăpa de oferta în exces.

Sub o „linie roșie” de 15 cenți pe watt, compania nu ar fi posibil să investească serios în producția europeană, a spus Barin.

Fără mai mult sprijin din partea UE, o fabrică pe care Barin intenționează să o deschidă lângă Veneția va fi un mic producător de „megawați”, mai degrabă decât unul de „gigawați” semnificativ la nivel global, a spus el.

Consiliul European de Producție Solară a avertizat în februarie că producătorii de panouri din Europa vor începe în curând să se închidă dacă nu se acordă asistență de urgență.

Producătorul francez de panouri solare Systovi a declarat că vrea să găsească noi cumpărători, invocând „o accelerare bruscă a dumpingului din China”. Compania franceză de energie EDF a declarat pentru FT că producătorul său de panouri solare Photowatt „se confruntă cu dificultăți în găsirea echilibrului economic”.

Aceasta urmează închiderii de către grupul REC din Norvegia, în noiembrie, a fabricii sale care produce polisiliciu, o materie primă cheie în panourile solare, și Meyer Burger Technology din Elveția, afirmând că va închide o fabrică de panouri solare din Germania, una dintre cele mai mari din Europa, și va concentra eforturile pe SUA.

Chiar și în SUA, unde producătorii de piese pentru energie solară au acces la subvenții în temeiul Legii de reducere a inflației în valoare de 369 de miliarde de dolari, industria autohtonă este în declin.

Importurile din Asia de Sud-Est, de unde SUA își aprovizionează majoritatea panourilor solare, sunt vândute cu reducere celor fabricate în SUA, chiar și atunci când se iau în considerare tarifele.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.