Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley s-ar putea vinde cu 120.000 de lire sterline la licitaţie

Publicat:

Pantofii albaştri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley s-ar putea vinde cu 120.000 de lire sterline la licitaţie

Pantofii albastri din piele întoarsă purtaţi de Elvis Presley în prima parte a carierei sale ar putea să fie vânduţi cu 120.000 de lire sterline la licitaţia de vineri, potrivit The Guardian.

Cântăreţul, cunoscut drept regele rock’n’roll-ului, a purtat încălţămintea pe scenă şi în afara ei în anii 1950, inclusiv în timpul apariţiei sale la emisiunea de televiziune a lui Steve Allen din SUA, unde a cântat “Hound Dog”, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Presley a dat pantofii mărimea 10,5 unui prieten după ce a fost chemat să se înroleze în armata americană. Cântăreţul i-a achiziţionat după ce a cântat “Blue Suede Shoes” de Carl Perkins pe albumul său de debut omonim.

Se preconizează că pantofii vor ajunge la o valoare cuprinsă între 100.000 şi 120.000 de lire sterline atunci când vor fi scoşi la licitaţie la casa de licitaţii Henry Aldridge & Son din Devizes, Wiltshire.

Licitatorul Andrew Aldridge a declarat: “Când Elvis a fost înrolat în armata americană a chemat mai multe persoane şi le-a oferit câteva dintre hainele de care nu credea că va avea nevoie sau pe care nu le va dori când se va întoarce din armată. Domnul în cauză a fost Alan Fortas, era directorul filialei lui Elvis şi un prieten de-al său”.

Pantofii au fost expuşi anterior în diverse muzee.

Cântecul “Blue Suede Shoes” a fost compus şi înregistrat pentru prima dată de Perkins în 1955, cu refrenul “don’t you step on my blue suede shoes”. Presley a înregistrat cântecul în 1956 şi apare ca piesă de deschidere a albumului său de debut.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

Anul trecut, casa de licitaţii a vândut unui colecţionar american o haină de nurcă deţinută anterior de Presley pentru 128.000 de lire sterline.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată Castelul Balmoral, refugiu scoțian al familiei regale din Marea Britanie încă din...

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată...

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.