X

Papa Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului de Hamburg, asociat într-un scandal de abuzuri sexuale comise în oraşul Koln

Papa Francisc a acceptat demisia lui Stefan Hesse, arhiepiscopul de Hamburg, care s-a retras din funcţie după ce un grup de avocaţi germani a dat publicităţii un raport de 800 de pagini despre cazuri de abuzuri sexuale comise în oraşul Koln, informează DPA, potrivit agerpres

Dioceza de Hamburg a confirmat luni decizia liderului de la Vatican.

Citește și : Irakul dă ÎNAPOI Kuwaitului bunurile şi documentele furate în timpul invaziei din 1990

Stefan Hesse este unul dintre clericii care şi-au înaintat demisiile sau au intrat în concedii fără plată după publicarea acelui raport, care a descoperit că, între 1975 şi 2018, cel puţin 202 persoane din arhidioceza de Koln erau suspectate de implicare în astfel de abuzuri şi că 63% dintre persoanele acuzate erau clerici.

În aproape jumătate dintre cazuri – 47% -, acuzaţiile se referă la abuz sexual şi la abuz sexual în formă agravată. Restul de 53% din cazuri au fost clasificate ca încălcări ale conduitei profesionale şi alte comportamente sexuale neadecvate.

Citește și : Un deputat rus cere pedepse mai aspre pentru cei care-l INSULTĂ pe Putin

Stefan Hesse a fost directorul de personal în Arhidioceza Catolică din Koln în perioada de timp acoperită de acea investigaţie, care a fost condusă de avocaţii specializaţi în drept penal Bjoern Gercke şi Kerstin Stirner.

Demisia arhiepiscopului de Hamburg intervine în aceeaşi zi în care Vaticanul a pedepsit doi episcopi polonezi pentru neglijenţă în combaterea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor în diocezele lor, potrivit unui dublu comunicat dat publicităţii de nunţiul papal din Polonia.

Tags: abuzuri sexualePapa FranciscStefan Hesse
Categorii: Diaspora