Papa Francisc a aprins o lumânare pentru instaurarea păcii în Siria şi în întreaga lume

Publicat:

Papa Francisc a aprins duminică o lumânare pentru instaurarea păcii în Siria şi punerii capăt tensiunilor şi conflictelor din întreaga lume, alăturându-se asftel unei campanii prin care se doreşte strângerea de fonduri pentru ajutorarea acestei ţări, relatează EFE şi AFP, scrie Agerpres.

Suveranul pontif a aprins lumânarea în prezenţa credincioşilor reuniţi în Piaţa Sf. Petru după rugăciunea Angelus şi a cerut iertare în faţa lui Dumnezeu pentru “cei care fac războiul şi fabrică arme destinate distrugerii”.


Citește și : Putin consideră că este „într-adevăr necesar” să aibă o „întâlnire adevărată” cu Trump

Papa a inaugurat astfel o campanie de Crăciun promovată de fundaţia pontificală ‘Aiuto alla Chiesa che Soffre (ACN) care în ultimii ani a ajutat peste 50.000 de copii, mulţi dintre ei din oraşe siriene precum Alep, Homs sau Damasc.

“Fie ca acestă lumină a speranţei să împrăştie tenebrele războiului! Să ne rugăm şi să-i ajutăm pe creştini să rămână în Siria şi în Orientul Mijlociu ca martori ai miluirii, iertării şi reconcilierii”, a spus papa.

ACN sprijină această iniţiativă printr-o campanie internaţională de strângere de fonduri prin intermediul a 23 de sedii naţionale destinate finanţării unui plan de ajutor de urgenţă, reconstrucţie şi caritate cifrată la aproximativ 15 milioane de euro.

O sumă care se va adăuga celor peste 29 de milioane de euro donate de ANC de la începerea conflictului în 2011.

Citește și : Poliţia israeliană recomandă inculparea soților Netanyahu pentru fraudă şi corupţie

Proiectul preconizează distribuirea de pachete cu alimente, medicamente şi lapte praf pentru copiii din Siria, susţinere financiară pentru plătirea chiriilor şi combustibil pentru încălzire, reconstrucţia locuinţelor creştinilor refugiaţi în biserici şi pentru preoţii din aceste lăcaşuri de cult.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.