X

Papa Francisc a desemnat un coleg iezuit pentru postul de ministru al Economiei de la Vatican

Papa Francisc, primul papă iezuit din istorie, a desemnat un iezuit spaniol în fruntea importantului minister al Economiei de la Vatican, poziţie vacantă după ce cardinalul George Pell a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale asupra a doi minori, informează AFP, potrivit agerpres.

Părintele iezuit Juan Antonio Guerrero Alves, în vârstă de 60 de ani, a fost numit prefect al Secretariatului pentru Economie, a anunţat joi Vaticanul.

Citește și : Ursula von der Leyen ignoră mofturile britanicilor şi INSISTĂ pentru învestirea CE pe 1 decembrie

Noul prefect al Secretariatului pentru Economie îşi va prelua postul în luna ianuarie 2020.

În 2013, Papa Francisc a înfiinţat Secretariatul pentru Economie şi l-a desemnat pe George Pell în funcţia de prefect. Pell a încercat să pună ordine în finanţele Sfântului Scaun după ce Vaticanul a fost afectat de numeroase scandaluri din cauza lipsei de transparenţă a activităţilor.

Însă, în luna martie a acestui an, cardinalul George Pell, 78 de ani, a fost găsit vinovat de justiţia din Australia pentru că a agresat doi minori în anii ’90, devenind cel mai înalt reprezentant al Bisericii catolice condamnat pentru acest gen de infracţiuni. În luna septembrie, George Pell a făcut un ultim recurs la Curtea Supremă din Australia, care l-a acceptat.

Papa Francisc a aşteptat nouă luni pentru a-l numi pe Guerrero Alves, un spaniol care a intrat în ordinul iezuiţilor în 1979.

Citește și : Deval Patrick, un alt democrat care vrea să-i ia locul lui Trump la Casa Albă

Născut la Mérida (Espagne) în 1959, părintele Guerrero Alves a fost hirotonisit preot în 1992. După ce a studiat în Spania, Brazilia, Franţa şi SUA, unde a obţinut diplome în economie (1986), filosofie (1993) şi teologie (1994), părintele Guerrero Alves a fost numit provincial al Castiliei (Spania) în 2008. Noul ministru al Economiei Vaticanului vorbeşte italiana, engleza, franceza, portugheza şi spaniola.

Tags: australiaGeorge PellinchisoarePapa Franciscvatican
Categorii: Diaspora